Milyen feltételekkel lehet manapság személyi kölcsönt felvenni?

Category: Személyi hitelek 27 0

Körülnéztünk az oney.hu-n, pontosan milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy viszonylag gyorsan kölcsönhöz jussunk.

Koncentráljon a forint alapra és fix törlesztőrészletre

Manapság a forint alapú kölcsönök uralják a piacot, így a devizakockázattal szerencsére kevésbé kell foglalkozni. Nem mindegy azonban, hogy a futamidő végéig ugyanazzal a törlesztővel számolhatunk, vagy az kamatperiódusonként változik. Az Oney a fix konstrukciók táborát gazdagítja, ami elősegíti a pénzügyi tervezést. A megfelelő konstrukció megtalálásában az Oney személyi kölcsön kalkulátora lehet segítségre, mellyel gyorsan ki lehet számolni, hogy a kiválasztott hitelösszeghez mekkora havi törlesztőrészlet tartozik.

Igénylés: otthonról vagy bevásárlás közben is

Úgy tűnik, egyre inkább számít az ügyfelek kényelme. Az Oney kölcsön igénylése háromféleképp is megtörténhet: online űrlap kitöltésével, telefonon, ha pedig a személyes ügyintézés szimpatikusabb, akkor az Auchan áruházak Pénzügyi Sarkaiban. A szükséges dokumentumokat mindenképp be kell nyújtani személyi kölcsönigényléskor, amit az online és telefonos igénylés esetén postai úton tehet meg, de van más megoldás is. A hét bármely napján igényelhet személyi kölcsönt az Auchan Pénzügyi Sarkokban, ahol a hitel előzetes elbírálását akár egy órán belül elvégzik és a papírmunka is könnyedén megoldható.

Milyen alapvető feltételei vannak a kölcsönhöz jutásnak?

Az Oney szabadon felhasználható személyi kölcsönét minimum 20 éves, deviza belföldi személyek igényelhetik. További feltétel még a magyarországi állandó lakcím, közvetlen elérhetőség vezetékes telefonon, hogy az igénylő ne szerepeljen tartozással a KHR listán, illetve a szükséges dokumentumok másolatának elküldése.

Ezek a dokumentumok szükségesek az igényléshez:

  • érvényes személyazonosságot igazoló dokumentum,
  • érvényes adókártya,
  • utolsó havi lakossági folyószámlakivonat,
  • tartózkodási címről 2 hónapnál nem régebbi közüzemi számla,
  • azon bankszámla legutóbbi számlakivonata, melyre a hiteligénylő a kölcsön folyósítását kéri.
  • Munkáltatói igazolás, vagy nyugdíjas esetén nyugdíjas igazolvány és utolsó havi nyugdíjszelvény.
személyi kölcsön feltételei

A jövedelemre és munkavállalásra vonatkozó feltételekről a következő pontban számolunk be.

Az örök kérdés: kell-e munkáltatói igazolás?

Igen, egy hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolás bemutatása szükséges 3 hónapnál hosszabb munkaviszonyról. Emellett az utolsó havi folyószámlakivonaton egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie a munkabérnek, mind az átutalás összegeben, mind a jogcímet illetően.

Ez a fajta kettős “biztosíték” nem csak a hitelező számára előnyös (hiszen így nagyobb eséllyel látja viszont a kölcsönadott összeget), hanem az ügyfelek túlzott eladósodásának is elejét veszi.

Tudok-e próbaidő alatt személyi kölcsönt felvenni?
Épp az előző okok miatt, próbaidő alatt – ami bármikor megszakadhat – nem érdemes hitelért folyamodni, mert elutasításra kerül. A felmondási időre is ugyanez érvényes, hiszen a későbbiek során a törlesztés bizonytalanná válhat.

Szükség van-e önerőre, esetleg ingatlanfedezetre?

Szerencsére az Oney személyi kölcsönéhez a jövedelmen kívül nem kérnek sem önerőt, sem ingatlanfedezetet, így akár ezek nélkül is hitelhez juthat. Többek között, ezért is keresik sokan ezt a típusú megoldást, ami nagyobb rugalmasságot kínál, mint a piacon elérhető általános kölcsönök, ahol az előbbiek mellett akár még bankszámlanyitást és a fizetés arra történő utalását is kérhetik.

Rajta vagyok a KHR listán – van esélyem további hitelre?

Aktív KHR státuszúaknak egyik pénzintézet sem adhat hitelt! Ebbe a státuszba az kerül, akinek legalább 90 napon keresztül a minimálbért túllépő lejárt tartozása van. A passzív KHR státusz a bank részéről már további “vizsgálatot” igényel, hiszen nem mindegy például, milyen körülmények között történt meg a korábbi hitel felszámolása.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!