Kölcsönből ide szeret utazni a magyar

Category: Személyi hitelek 30 0

A kölcsön felvétel ma már senki előtt nem ismeretlen Magyarországon, főleg azok előtt nem, akik nagyobb volumenű nyaralásra készülődnek. Mára már divat lett kölcsönből nyaralni, hiszen így a költségek éves szinten eloszlanak, és nem kell egyszerre kivonni a nyaralásra szánt összeget a háztartás költségvetéséből. A kölcsönökre felszámított kamatok pedig lassan olyan kis mértékűek hogy megéri hitelből nyaralni menni.

Hová szeretnek utazni a magyar családok a kölcsön segítségével?

A 2016-os szezont áttekintve láthatjuk, hogy a magyar családok többsége Pécs, Zamárdi, Balatonlelle, Gyula, Szeged, Eger, Budapest, Kőszeg, Hajdúszoboszló, Siófok mellett teszi le a voksát. A kedvelt helyszínek ugyan tengerparttal nem rendelkeznek, de számtalan történelmi város, nagyszerű gyógyfürdők és hatalmas rónaságok várnak minden érdeklődőre. A városokban megannyi wellness szálloda üzemel különleges felszereltséggel, amelyek megközelítik, vagy el is érik a külföldi wellness szállodák színvonalát.

Érdemes utazás előtt a hotelek weboldalain tájékozódni a költségekről és a lehetőségekről. Nyár elején a legtöbb szálloda kedvezményes előfoglalási akciót hirdet, így a családok többsége is ekkor foglalja le nyaralását. A második nagyobb turnus a szezon végét tűzi ki nyaralási időpontnak, hiszen ekkor a szállások olcsóbbak és sokkal megfizethetőbbek a luxus szolgáltatásaikkal együtt.

Milyen hitelt lehet felvenni, amikor a nyaralás finanszírozására kerül sor?

A legkedvezőbb hitel megtalálásában a bankkalkulator.hu oldal mindenkinek a segítségére lesz. Kezes és fedezet nélkül felvehető kölcsönök, folyószámla hitelek, hitelkártyák és lakáshitelek közül is választhatnak az érdeklődők. A kalkulátor segítségével pillanatok alatt kiderül, hogy melyik kölcsön milyen finanszírozással lehet az érdeklődő. Utazásokhoz leginkább a szabad felhasználású személyi kölcsönök a legjobbak, hiszen ott a bank soha nem kéri számon, vajon mire költöttük el a felvett hitel összegét. A hazai banki szektorban 2016-ban a 2015-ös esztendőhöz képest nőtt a hitelfelvételi kedv.

Kölcsönből ide utazik a magyar

Tavalyi évben sokkal többen igényeltek személyi kölcsönt, mint lakáshitelt. Ma minden 4. felnőtt rendelkezik banki hitellel. Ma már az emberek többsége úgy gondolja, hogy a váratlan kiadások fedezésére megéri banki hitelt felvenni. A pénzintézetek között hatalmas verseny alakult ki a szolgáltatások és az árak tekintetében. Ma még mindig a lakáshitellel rendelkezők aránya a magasabb, de az elmúlt években folyamatosan nő a személyi kölcsönök felvételének aránya. Ha ez így megy tovább, akkor a trónfosztásra előbb vagy utóbb sor kerül.

A tavalyi évben, azaz 2016-ban tavaly áruhitelt 5 százalékkal és személyi hitelt pedig 4 százalékkal többen vettek fel. Személyi kölcsön tekintetében elmondhatjuk, hogy az elmúlt évben átlagosan 500 000 Ft körüli hitel összeget igényeltek a magyar családok. A tényleges elbírálások után a 400 000 Ft körüli összeg mondható reálisnak. Ez a 400 000 Ft pontosan egy kis család nyaralásának költsége. A 400 000 Ft körüli összeg pontosan fedezi egy előszezoni nyaralás költségét vagy akár az utószezonban is megállja a helyét.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!