Hitelkiváltás – Ezt kínálják a hazai bankok

Category: Személyi hitelek 29 0

Hitelkiváltásnak azt a folyamatot nevezzük, amikor egy meglévő adósságunkat egy másik pénz- vagy hitelintézet fedezi helyettünk. Amennyiben a hitelkiváltás megtörténik, adósságunk a korábbi banknál megszűnik, és már csak az új pénzintézet irányába maradnak kötelezettségeink. A hitelkiváltást a köznyelvben gyakran nevezik refinanszírozásnak, de mivel szakmailag ez nem helyes rá, inkább az adósságrendezés szinonimájával illethető.

A hitelkiváltásnak számtalan oka lehet, de a leggyakoribb általában az, hogy valaki több hitellel, lízinggel, vagy valamilyen más tartozással rendelkezik, amit szeretne egyetlen kölcsönben összevonni. Ezen felül az okok között tarthatjuk számon még a kedvezőbb feltételekből kifolyólag alaposan lecsökkenő havi törlesztő-részleteket, valamint a futamidő rövidítését is, amit természetesen a még kedvezőbb feltételekből kifolyólag, vagy a plusz kölcsön igénylése okán akár hosszabbíthatjuk is.

A hitelkiváltásnak természetesen számtalan feltétele van, így van, ahol ingatlanfedezethez kötik, máshol fontos az igénylő keresete, de a kiváltani szándékozott hitel kapcsán is számíthatunk úgynevezett feltételekkel. Hazánkban szinte minden működő és aktív pénzintézet kínál valamilyen hitelkiváltási formát, ezáltal érdemes körülnézni az egyes intézetek feltételei között ahhoz, hogy teljes összképet kaphassunk!

Hitelkiváltás az OTP Banknál

Az OTP adósságrendező hitele nagy népszerűségnek örvend a bajba jutott, vagy nehezen törlesztő hitelesek körében, hiszen nagyon gyorsan és hatékonyan lehet kiváltani általa magas törlesztő-részletű, rövid futamidejű kölcsönöket egy alacsony törlesztésű, ingatlanfedezeten alapuló kölcsönnel. Az OTP Bank jelzálog típusú kölcsönöket biztosít a hitelkiváltáshoz. Elsődlegesen azoknak az ügyfeleknek ajánlják mindezt, akik szeretnének minden esetben az éppen aktuális gazdasági viszonyoknak megfelelő kamatokkal élni.

A kölcsön összege 500 ezer forinttól megfelelő jelzálogfedezet esetén akár 40 millió forintig is terjedhet, és legalább hat, legfeljebb huszonöt évre kérhető a futamideje. A hitelkiváltáshoz adott kölcsön egyik legnagyobb pozitívuma, hogy kamata háromhavonta teljesen automatikusan a negyedéves BUBOR értékéhez kerül igazításra, tehát sosem kell többet fizetnünk, ha kedvezőbb a gazdasági helyzet. AZ OTP Bank ezen felül egy hűségprogramot is kínál azoknak, akik szeretnének élni a hitelkiváltás lehetőségével, ezáltal a teljes futamidő alatt számtalan kedvezményt érhetnek el az ügyfelek – csak a banki szolgáltatások igénybe vételével.

Hitelkiváltás az FHB Banknál

Az FHB Bank is garantál ügyfeleinek adósságrendező hitelt, amely számtalan előnyökkel jár! A bank szerint a legnagyobb pozitívum, hogy hitelkiváltó szolgáltatásuk nagyon kedvező kamatozású, és kiemelkedően alacsony törlesztő-részleteket garantál az ügyfeleknek, és mivel forint alapú hitelről van szó, ezért árfolyamkockázatot sem kell vállalniuk az ügyfeleknek. Mivel adósságrendező hitelük ingatlanfedezetre kerül megállapításra, ezért mindig hozzátartozik az értékbecslés is az igényléshez, amelynek díja egy ingatlan esetén a folyósítás után a pénzintézet garantáltan visszatéríti, akárcsak a közjegyzői okirat díját, ezen felül pedig a folyósítási jutalék 100 százalékban elengedésre kerül.

Az FHB Bank a hitelkiváltás tekintetében mindig biztosít extra kamatkedvezményeket is, és garantálják, hogy rugalmas, rövidtávon rögzített kamatozású kölcsönhöz juthatunk hozzá, ami minden esetben igazodik az aktuális gazdasági viszonyokhoz. A hitelkiváltáshoz biztosított hitel kamata 12 hónapig fix marad, THM-je pedig 5,21 és 8,69 százalék között mozog. Az FHB hitelkiváltásra ajánlott konstrukciója még az FHB Ötös Fix Kölcsön, amit akkor ajánl a bank, ha szeretnénk hosszú távon is fix, illetve kiszámítható kamatot magunknak, ilyen esetben ugyanis a hitel kamata 5 éven keresztül nem változik.

Hitelkiváltás az UniCredit Banknál

A UniCredit bank elsődlegesen azoknak az ügyfeleknek tartja megfelelőnek általuk kínált hitelkiváltási lehetőségeiket, akik túl magasnak tartják havi törlesztő-részleteiket. Legyen szó akár lakás, akár egyéb szabad felhasználású hitelről, a UniCredit egy vagy több hitelét is képes kedvezőbb feltételek mellett kiváltani, méghozzá forint alapú jelzáloghitellel. A banknál a hitelkiváltásra igényelt jelzáloghitel THM3 értéke az aktuális kondíciók alapján 6,45 és 9,51 százalék, amivel garantáltan csökkentheti havi kiadásait, és ezzel havonta – hitelösszeg függvényében – akár több tízezer forinttal is csökkentheti törlesztő-részleteit. Amennyiben több hitelünk van, azokat eggyé olvaszthatjuk, és a törlesztés sokkal átláthatóbb, egyszerűbb és olcsóbb lesz.

Mint a legtöbb bank, úgy a UniCredit is elsődlegesen a hosszabb futamidővel tudja elérni mindezt, és fontos tudni, hogy esetükben a hitelfelvétel extra költségekkel járhat, és mivel jelzálog alapon fut az egész, minden eddiginél magasabb jelzálog terhelheti kijelölt ingatlanját. A bank lehetőséget biztosít arra, hogy a hitelkiváltás összegén felül szabad felhasználású extra összeget igényeljünk. Amennyiben teljesítjük a bank által meghatározott feltételeket, a hitelkiváltás kölcsönének teljes futamidejére 0,50 százalékos kamatkedvezményt biztosítanak. Az adósságrendezés feltétele még esetükben, hogy legyen egy számlánk az UniCredit Banknál!

Hitelkiváltás az Erste Banknál

Az Erste Bank esetében azért előnyös a hitelkiváltás lehetősége, mert nagyon gyorsan és nagyon könnyedén válthatjuk át meglévő hiteleinket kedvezőbb kamatozású és törlesztő-részletekkel ellátott kölcsönökké, mert az évekkel ezelőtt felvett hitelek kondíciói időközben jelentősen csökkentek.

Hitelkiváltás során az Erste Bank azonnal elszakít minket addigi hitelezőinktől, és akár még számlaforgalmunkat is átterelhetjük a pénzintézethez, amivel további kedvezményeket érhetünk el az adósságrendezés tekintetében. Az Erste egyébiránt folyószámlahitel, forgóeszközhitel, beruházási hitel, szabad felhasználású jelzáloghitel, folyószámlahitel, eseti forgóeszköz hitel, rulírozó forgóeszköz hitel, beruházási hitel és szabad felhasználású jelzáloghitel esetén garantálja a hitelkiváltást.

Hitelkiváltás a Citibanknál

A Citibank hitelkiváltásra megalkotott kölcsönével 15,09 százalékos kamattal apaszthatjuk le meglévő hitelünk, vagy hiteleink törlesztő-részleteit, amire forint alapú kölcsön esetén akár 16,6 százalékos THM-et is kaphatunk.

A kedvező kamat mellett a Citibank adósságrendező megoldásának előnyei közé tartozik, hogy kezes és ingatlanfedezet esetén is igényelhető, és meglévő adósságunk mellett újabb hitelösszeget is igényelhetünk magunknak, amit teljesen szabadon felhasználhatunk. A kölcsönösszeg 400 ezer forinttól egészen 3 millió forint összeghatárig igényelhető – adóstárs bevonásával többről is lehet szó –, általánosságban 30-72 hónapos futamidőre. Mivel forintalapú kölcsönről van szó, árfolyamkockázat nincs, a futamidő teljes hossza alatt tehát garantált a fix törlesztő-részlet.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!