Gyors személyi kölcsön kezes vagy fedezet nélkül

Category: Személyi hitelek 576 1

A személyi kölcsönöknek ma már számtalan különféle konstrukciójuk létezik, ezáltal aki szeretne, kezes és fedezet nélkül is igényelhet magának akár nagyobb összegű, sőt mi több, szabad felhasználású hitelt is. Természetesen a bankok ezért cserébe nagyon szigorú követeléseket fogalmaznak meg az igénylő felé, amelyeket teljesíteni kell ahhoz, hogy ilyen formában is pénzhez juthassunk.

A személyi kölcsön egy olyan pénzügyi segítség, illetve lehetőség, aminek köszönhetően fedezet nélkül is hozzájuthatunk akár nagyobb összegű, szabad felhasználású készpénzhez.

Ma Magyarországon szinte minden egyes pénzintézet nyújt fedezet nélküli személyi kölcsönöket, a válság, illetve a devizahitelek robbanásának következtében többségük forint alapon, ezáltal az árfolyamkockázattól sem kell tartania annak, aki ezt a kölcsöntípust igényli.

Részletek a kezes nélküli személyi kölcsönről

A havi törlesztő-részletek kapcsán fontos azonban tudni, hogy így sem változatlanok, a hitelkamatok változása ugyanis hatással van rájuk, azonban minden személyi hitel rendelkezik kamatperiódusokkal, amelyeken belül a törlesztők összege garantáltan változatlan marad. A személyi kölcsönök egyetlen fedezetét az esetek döntő többségében az igénylő rendszeres jövedelme adja, így például ingatlanfedezet vagy más egyéb bevonására nem lesz szükségünk ahhoz, hogy hozzáférhessünk a pénzünkhöz, ezt nevezhetjük a személyi hitelek sajátosságának is. A kezes azonban már más lapra tartozik, hiszen nagyon sokszor szükséges egy kezes bevonása a hitelügylet tekintetében azért, hogy a bank biztosítékot kaphasson arról: valóban kamatostul visszakapja majd a kiadott pénzösszeget.

A kezes megkerülésére csak ritkán van lehetőség, de amennyiben kimagaslóan jól keresünk, esetleg van biztosítékunk arra vonatkozólag, hogy a hitel futamidejének végéig megmarad az állásunk, illetve hozzá a jó kereset is, akkor külön megegyezéssel a bankok többsége fedezet nélkül is adhat személyi hitelt.

A futamidő tekintetében az ilyen termékek általában 12 és 84 hónap között mozgolódnak. Ennek hossza több tényezőtől is függ, ezáltal például a személyi kölcsön összegének nagyságától, valamint attól is, hogy az adós pontosan mekkora extra kiadást tud bevállalni minden hónapban törlesztő-részlet címszaván. A futamidőnél érdemes figyelembe venni, hogy egy esetleges anyagi probléma esetén is fizethető maradjon a hitel, de amennyiben idősebbek vagyunk, vagy túl fiatalok, a bankok életkorra vonatkozó előírásai mellett sem lehet szó nélkül elmenni.

Mekkora összegű személyi kölcsön igényelhető fedezet nélkül?

Mivel a személyi kölcsönök tekintetében nem beszélhetünk ingatlanfedezetről, ezáltal az igényelhető összeget mindig az igénylő aktuális jövedelme határozza meg. A bankok számára tehát ilyen esetekben mindig a rendszeres jövedelem jelenti a hitel visszafizetésének legfőbb biztosítékát. Ennek köszönhető, hogy a pénzintézetek igencsak szigorú jövedelemvizsgálatot alkalmaznak a személyi kölcsönök esetében, mint például a jelzáloghitelnél, hiszen utóbbi tekintetében, ha az ügyfél nem tudja fizetni a kölcsönt, akkor elvehetik tőle ingatlanját a szerződés értelmében.

Az igénylő jövedelmei helyzetének vizsgálata során a bankok elsődlegesen az igazolt és igazolható keresetet veszik figyelembe, de ezen felül természetesen ellenőrzésre kerül a munkaviszony és a rendszeres kiadások is. Példának okáért egy meglévő hiteltörlesztés alaposan csökkentheti a személyi hitel törlesztésére fordítható jövedelemrészt, éppen ezért a bankok mindig meghatározzák, hogy az adós fizetésének hány százalékát tudja minden hónapban törlesztésre fordítani, és ennek fényében állapítják meg a kölcsön összegét is.

Ha a bank által felajánlott hitelösszeget nem tartjuk elegendőnek, bevonhatunk egy nagyobb keresettel rendelkező adóstársat is, aminek köszönhetően akár meg is duplázhatjuk a megállapított személyi kölcsön összegét, de az adóstárs segíthet ezen felül akkor is, ha például túl fiatalok vagy túl idősek lennénk az adott kölcsön igényléséhez.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

One thought on “Gyors személyi kölcsön kezes vagy fedezet nélkül

  1. Henyeczné Révész ZSzsuzsanna

    Azt szeretném megtudni hogy a párom nyugdijas és menyi kölcsönt kaphatna kezes nélkül

Van véleménye? Szóljon hozzá!