Ismeri a Cetelem előtörlesztés szabályait?

Category: Személyi hitelek 2,179 0

Amennyiben már van valamilyen hitelünk a Cetelem banknál, mint például áruhitel, akkor lehetőséget szolgáltat nekünk a bank arra, hogy előtörlesszünk valamekkora összeget, amennyiben egy kis extra összeghez jutunk hozzá. Amennyiben tehát szeretnénk előtörleszteni, akkor az erre vonatkozó szándékunkat jelezni kell a bank felé, mégpedig a pénzintézet ügyfélszolgálatát kell ajánlott levélben értesíteni.

Cetelem előtörlesztés, amire figyelni érdemes

Ezen kívül még az összes többi fennmaradó törlesztő részletet is ki kell fizetni természetesen, és ügyelnünk kell arra is, hogy ne maradjuk el az általános, szerződésben megállapított időpontoktól.
Amennyiben ezt végrehajtottuk, tehát sikeresen jeleztük előtörlesztési szándékunkat a bank felé, és előre is törlesztettünk, akkor ezt követően a bank fog minket értesíteni afelől, hogy mennyi a maradék tartozásunk. A bank ekkor lehetőséget ad arra is, hogy egyben kifizessük az egész fennálló hitelünket, hiszen kapunk egy olyan csekket is, amelyen az egész hitel összege egyben szerepel.

Természetesen azonban a hitel egyösszegű kifizetésének vannak további szabályai is, amelyről szintén a bank oldalán tájékozódhatunk. Egyértelműen, amennyiben nem szeretnénk élni a hitel előtörlesztésének lehetőségével, akkor marad minden abban az állapotban, ahogy a szerződésben szerepel. A Cetelem banknál az előtörlesztés akkor ingyenes, ha egy év alatt az előtörlesztés összege nem haladja meg egy alkalommal sem a 200 ezer forintot.

Az előtörlesztésnek egyébként még ezen kívül is vannak konkrét szabályai, amelyek értelmében bizonyos összeg felett az előtörlesztés valamennyi díját a bank állapítja meg.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!