Cetelem áruhitel feltételei, ismerje meg a részleteket

Category: Személyi hitelek 882 0

A Cetelem Bank már hosszú évek óta nyújt áruhiteleket az ország számos pontján több szerződött bolttal és bolthálózattal egyetemben. Az áruhitelek többféle termék megvásárlására nyújtanak lehetőséget, legyen szó televízióról, hűtőgépről, bútorokról, vagy akár betonkeverőről.

Amennyiben a megfelelő dokumentumok birtokában választjuk ki a számunkra megfelelő terméket, és az adott partnerboltban található hitelpultnál kielégítőnek találjuk a hitelajánlatot, csak meg kell várnunk a pozitív hitelbírálatot, és már vihetjük is haza a hőn áhított terméket.

A Cetelem bank minden áruhitelét forint alapon nyújtja, teljesen fix kamatokkal, minek köszönhetően a törlesztőrészletek sem változhatnak a futamidő egésze alatt. Jelenleg több, mint kétezer partnerüzletben van lehetőség a Cetelem áruhitel igénylésére, amikben barkácsboltok, műszaki és informatikai cikkeket áruló boltok, sportfelszerelési és fotózási cikkeket forgalmazó és bútorboltok is találhatóak.

Cetelem áruhitel

Cetelem áruhitel

Cetelem áruhitel igénylése lépésről lépésre

Amennyiben a Cetelem Bank valamely áruhitelét szeretnénk igénybe venni, arra két lehetőség kínálkozik. Az egyik, amikor is a klasszikus formát követve fizikailag felkeressük a Cetelem valamelyik partnerüzletét, ott kiválasztjuk a nekünk megfelelő terméket, majd a boltban található hitelpultnál hitelajánlatot kérünk az adott termékre. Ezután ugyanitt be kell mutatnunk az áruhitel felvételéhez kért dokumentumokat, majd amint a pár perces hitelbírálat pozitív eredményt hoz, a szerződés a helyszínen megköttetik, és a kiválasztott terméket már vihetjük is haza. A Cetelem áruhitel THM-e jelenleg 42,20 százalékos, 200 ezer forint alatti termék megvásárlása esetén nem kell önerőt befizetni, 200 ezertől 300 ezerig legalább a termék árának 10 százalékát, 300 ezer felelt a minimum a 20 százalékát szükséges önerőként befizetni.

A hazánkban is egyre jobban fejlődő online kereskedelem kihívásaira reagálva a Cetelem bank elsőként hozta létre azon szolgáltatását, hogy az áruhiteleit online formában is igényelni lehessen. Így ma már a webáruházakban vásárlók számára is elérhető az áruhitel ügyintézése. Azoknál a webáruházaknál, melyek partnerszerződést kötöttek a Cetelem bankkal, a nap bármely órájában elérhető ez a szolgáltatás az egyszerűen használható hitelkalkulátorral, a hitel igénylő űrlapok helyes kitöltését pedig útmutatók segítik.

A Cetelem online áruhitelének igényléséhez keressünk fel egy olyan online áruházat, melynek szerződése van a bankkal (ennek listáját az Cetelem honlapján megtalálhatjuk), majd miután kiválasztottuk a megvásárolni kívánt terméket, a személyes okmányaink alapján kell kitöltenünk a hiteligényléshez szükséges úrlapot. A pozitív hitelbírálat eredménye után vagy mi magunk kinyomtatjuk a szerződést, vagy pedig a megadott telefonszám felhívása után kiküldik azt postán a címünkre. Amint visszapostázzuk az aláírt szerződést és egyéb dokumentum másolatokat, és azok beérkeznek, a webáruház máris elindítja a kiválasztott áru kiszállítását.

A Cetelem áruhitelhez szükséges dokumentumok

Az áruhitel iránti igénylésüket:

  • csak 18 éven felüliek
  • magyarországi állandó lakcímmel rendelkezők
  • rendszeres és igazolható jövedelemmel, valamint
  • munkahelyen lévő közvetlen telefonos elérhetőséggel rendelkezők vehetik igénybe.
  • felmondás alatt álló, vagy próbaidős munkaviszony kizáró oknak számít.

A szükséges dokumentumok közül a személyazonosságot igazolni lehet személyi igazolvánnyal, vagy lakcímkártyával és érvényes személyazonosító igazolvánnyal, esetleg kártya formátumú vezetői engedéllyel, és jó még az érvényes útlevél és lakcímkártya együttese is.

Bizonyos esetekben kérhetik az adóigazolványt is. Lakcímkártya hiányában a lakcím igazolható még a tartózkodás helyére szóló 60 napnál nem régebbi telefonszámlával, bankszámlakivonattal, vagy internet előfizetés számlájával, esetleg valamilyen rezsi számlával.

A jövedelmeket az alábbi okmányokkal lehetséges igazolni:

  • munkavállalók esetében olyan munkáltatói igazolással, mely egy hónapnál nem régebbi,
  • és legalább három hónapja fennálló folyamatos munkaviszonyt bizonyít ugyanannál a munkáltatónál, ez lehet a Cetelem banktól származó formanyomtatvány, de más munkáltatói igazolás is, melyen szerepelnek a bank formanyomtatványán is szereplő adatok
  • vállalkozói igénylés esetén a NAV-tól lekért jövedelemigazolás, vagy az adóhatóságtól származó személyi jövedelemadó bevallás
  • őstermelői igényléskor az értékesítési betétlap és az őstermelői igazolvány, esetleg NAV jövedelemigazolás
  • nyugdíjasok esetében a nyugdíjszelvény, nyugdíj megérkezéséről szóló bankszámlakivonat, nyugdíj törzslap, vagy nyugdíj összesítő.

Fontos! Cetelem áruhitel hitelkártyával

A Cetelem Bank az áruhiteleit hitelkártya kiadásával is elérhetővé teszi. Az Áruhitel Expressz szolgáltatás keretében kibocsátott hitelkártyával úgy lehetséges a vásárlás a bank szerződött partnereinél, hogy vásárlás közben nincs szükség semmilyen hitelbírálatra, a termék azonnal fizethető és elvihető. A hitelkártyán a pénz levételétől számítva fix futamidő és fix törlesztőrészletek indulnak, így a visszafizetések egyszerűen nyomon követhetőek.
A Joker24 elnevezésű Cetelem hitelkártya szintén fix törlesztőrészletekkel és futamidővel használható, és minden olyan üzletben elfogadják, ahol a MasterCard bankkártyáit is elfogadják. Tehát nemcsak a Cetelem Bankkal szerződött boltokban lehet vele vásárolni, és a levásárolt pénz olyan formában kerül visszafizetésre, mint az egyéb áruhitelek esetében.

Ehhez az szükséges, hogy a Cetelem ezzel a hitelkártyájával való (30 ezer forint feletti) POS terminálos vásárlás után 24 órán belül fel kell hívni a bank vásárlást hitellé átalakító telefonszámát, és a bank a levásárolt összeget áruhitellé alakítja át. Ez a hitelkártya külföldön és belföldön egyaránt használható, sőt az interneten is. Nemcsak termékek, hanem szolgáltatások árának kifizetése is áruhitellé változtatható át. A futamidő 6 és 48 hónap között választható, 28,07 százalékos THM kamattal. A hitelkeret erejéig egyszerre több ilyen kölcsön is igényelhető.

Aktuális hitel feltételeket a cetelem.hu oldalán olvashatja.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!