200 ezer forint személyi kölcsönt milyen feltételekkel kaphatok?

Category: Személyi hitelek 448 1

A személyi kölcsön igénylésének egyik nagy előnye, hogy nem csak hamar – gyorsított eljárással néhány bank esetében, kisebb összegnél akár már 24 órán belül –, hanem egyszerűen juthatunk akár 200 ezer forintnyi pénzösszeghez is, amit szabadon, bármire felhasználhatunk.

Legyen szó akár egy váratlan kiadásról, egy kisebb utazásról, egy nagyobb bevásárlásról, egy elromlott műszaki cikkről vagy járműről, esetleg a karácsonyi ajándékokról, a személyi kölcsön gyors megoldást jelent mindenkinek.

Természetesen csak úgy, mint a legtöbb hiteltermék esetében, úgy a személyi kölcsön igénylésének is vannak bizonyos feltételei, amelyeknek meg kell felelnünk.

Személyi kölcsön igénylése 200 ezer forint esetén

Példának okáért a bankok határozzák meg a felvehető kölcsönösszeget, ami a személyi kölcsön esetében általában az igazolt jövedelmünk öt-hatszorosa is lehet. Azért nem mi választhatjuk meg ezt az összeget, mert nincs fedezet, ezáltal a bank számára csak az jelent biztosítékot, hogy van állandó jövedelmünk.

Természetesen amennyiben több pénzre vagyunk jogosultak, mint amennyire szükségünk van, akkor sem kell mindent felvennünk, így amennyiben csak 200 ezer forintra van szükségünk – ezt már minimálbér mellett is minden egyes bank garantáltan meg fogja adni –, akkor csak annyit igénylünk. Ha több pénzre lenne szükségünk, akkor is van egy kiskapu, méghozzá az, ha bevonunk egy adóstársat, amivel jövedelmünknek akár a nyolc-tízszeresét is felvehetjük majd.

A személyi kölcsön futamideje pénzintézetenként változik, így lehet egy év, de akár 8 év is. Olyan kis összeg esetén, mint 200 ezer forint, természetesen nem kell évekig elhúznunk a hitelügyletet, így akár 12 hónap alatt is visszafizethetjük a felvett összeget, de ha esetleg kevesebb törlesztő-részletet akarunk fizetni, akkor még egy évet ráhúzhatunk majd.

A személyi kölcsön igénylésének feltételei

Ahhoz, hogy a személyi kölcsönt igényelhessük – legyen az akár 200 ezer forint, akár 1 millió – számtalan olyan feltételnek is meg kell felelnünk, amelyekre a hitelbírálat során lesz szükségünk. A személyi hitel felvételéhez tehát legalább 18 évesnek kell lennünk, de a gyakorlatban 25 éves kor alatt nem érdemes próbálkozni vele, hiszen ilyen esetekben nagyon magas még az elutasítási arány, ezen felül pedig ilyen fiatalon nagyon ritkán van sok éves munkaviszony, ami előnyt jelent a bankoknál. A személyi kölcsön felvételének természetesen felső korhatára is van, ez a legtöbb banknál általában 65 év.

A kölcsön igénylőjének ezen felül cselekvőképes magyar állampolgárnak kell lennie, érvényes magyarországi lakcímkártyával, adókártyával és személyi igazolvánnyal, vagy más személyazonosításra alkalmas okmánnyal, így útlevéllel, esetleg jogosítvánnyal. A banknak be kell mutatni ezen felül 2-3 havi közüzemi számla (telefon, internet víz, villany, gáz, fűtés, kábeltévé) befizetésének bizonylatát, ami azért fontos, mert a pénzintézet így tudja ellenőrizni a hitelbírálatkor, hogy kik azok, akik megbízhatóan fizetnek, illetve nem halmoznak fel hátralékot. Fontos továbbá, hogy a személyi kölcsön igénylője be tudjon mutatni egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást, amelynek – bankfüggő – 3-6 hónapos munkaviszonyt kell igazolnia egy munkahelyen.

Egyéb feltételek a 200 ezer forint kölcsönért

Fontos továbbá, hogy a kölcsön igénylője saját bankszámlával rendelkezzen, illetve bemutassa annak eredeti kivonatát legalább az utóbbi 2-3 hónapra visszamenőleg. Ha nyugdíjasról van szó, illetve esetleg az igénylő eddig kézbe kapta volna a fizetését, akkor ugyanennyi időintervallumot felölelő nyugdíjszelvény, illetve bérpapír bemutatását rendelheti el a bank a sikeres hitelbírálathoz. Az egyik legfontosabb azonban mind közül – hiszen ez a hitelkérelem azonnali elutasítását jelentheti –, hogy az igénylő ne legyen se aktív, se passzív státuszban a BAR listán, avagy újabb nevén KHR listán.

A személyi kölcsönök esetében az aktív státusz mindig azonnali elutasítást eredményez, a passzív státusz esetén azonban adóstárs bevonásával kisebb összeget sikeresen pályázhatunk.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

One thought on “200 ezer forint személyi kölcsönt milyen feltételekkel kaphatok?

  1. Lakatos János

    Jó napot milyen feltételekhez van az kötve, ha hitel kiváltó kölcsönt szeretnénk hogy kicsi saját pénzem is maradjon. Állandó munka bérrel rendeljezem mely igazolható.A probléma ill. A kérdésem a következő:A jovedelnem 50%-a sajnos igy terhelve van sajnos egyenlőre nem rendelkezem ingatlan fedezettel. Tehát ni a teendő ebben az esetben.Legyenek szivesek ez ügy kapcsán felvilágosítást adni.A munka bérem 78.000 ezer ft. Köszönöm Lakatos János. Tel.:20/5743640

Van véleménye? Szóljon hozzá!