Hitelkiváltás más banknál, ha már nincsen más megoldás

Category: Hitelkiváltás 158 0

Mindenki életében jöhetnek olyan időszakok, amikor fizetési nehézségek adódhatnak a munkahelyi problémák, vagy éppen egy betegség okán. Amennyiben bárkinek problémát jelent hitelének törlesztése, akkor a hitelkiváltás egy tökéletes alternatíva lehet, hiszen segítségével – általában hosszabb futamidőre, de – jelentős kedvezményeket kapunk meglévő törlesztő-részleteinkhez képest.

Nyilván nem csak a hitelkiváltás az egyetlen megoldás, hiszen a banktól kérhetünk átmeneti türelmi időszakot, amikor csak kamatot és kezelési költséget kell fizetnünk, de megnövelhetjük futamidőnket is. Amennyiben azonban ez nem eredményez jobb feltételeket, vagy sokkal jobbra vágyunk, esetleg a kölcsönt folyósító banknál valamiért nincs lehetőség ilyen engedmények kérésére, akkor jöhet az adósságrendező hitel.

Fontos, hogy mindig időben tegyük meg a megfelelő lépéseket, hiszen amennyiben egyáltalán nem tudjuk fizetni hitelünket, akkor könnyen BAR listára kerülhetünk, azzal pedig többet ártunk magunknak, mint amennyit használnánk.

Mekkora hitelt kaphatok így?

A hitelkiváltás lehetőséget nyújt arra, hogy alaposan csökkentsük havi törlesztő-részleteinket, ezen felül pedig még arra is, hogy amennyiben több hitelünk van egyszerre, akkor azokat egy új hitellel kiüssük, és tiszta lappal kezdjünk mindent, egyetlen helyre, kedvezőbb kamatokkal, átláthatóbb formában fizessük tartozásunkat. Természetesen fontos, hogy tisztában legyünk néhány alapszabállyal, ezáltal például hiába szeretnénk személyi kölcsönünket egy másik személyi kölcsönnel kiváltani, ebben az esetben a kiadások csökkenése nem lesz túl számottevő. Nagyobb mértékű törlesztő-részlet csökkenést tehát csak akkor lehet elérni, ha korábbi hitelünket valamilyen ingatlanfedezettel biztosított kölcsönre cseréljük le.

Hitelkiváltás más banknál, ha már nincs más megoldás

Az adósságrendező hitel esetében az igényelhető összeg mértéke soha nem lehet nagyobb, mint a felajánlott ingatlanok aktuális forgalmi értékének 60-80 százaléka. (A válság előtt tapasztalt, gyakran 90-10 százalékos hitelkondíciók ma már teljes egészében eltűntek a hitelpiacról.) A hitelkiváltás során megállapítható maximális kölcsön összegét az ingatlan fedezet értéke mellett meghatározza még az igénylők jövedelme, valamint azok hitelezhetőségi limitje is.

A hitelintézeteknek ma már kötelező megállapítaniuk az igénylő hitelezhetőségi limitjét is. Ezt minden esetben a kérdéses adós igazolt jövedelme alapján teszik meg. A hitelezhetőségi limit minden esetben azt az összeget jelenti, amelyet a leendő adós havonta képes meglévő, vagy felvételre szánt kölcsöneinek törlesztésére fordítani

A hitelkiváltás futamideje és sajátossága

Az adósságrendező kölcsönök futamideje általában nagyon változó, és bankonként függő, de nagy általánosságban 15 és 35 év közötti futamidőt határoznak meg a bankok. Ez minden esetben függ a felvett összeg nagyságától, hiszen minél nagyobb az összeg, annál tovább nyújtható a futamidő is a havi törlesztő-részletek alacsonyan tartásának érdekében, de természetesen mindennek számtalan más feltétele is van, így például a hitel igénylőjének kora, ami minél magasabb, annál rövidebb futamidőt kaphat a banktól.

A hitelkiváltó kölcsönök felvételek sajátossága, hogy amikor az ügyfél elrendezte új hitelét, a bank nem az ő folyószámlájára utalja a kölcsön értékét – ha csak nem került felvételre azon felüli összeg –, hanem a korábbi banknak vagy bankoknak kerül továbbításra a tartozás rendezésének céljából.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!