Hitelkiváltás az AXA Banktól, mik is a lehetőségeink

Category: Hitelkiváltás 183 0

Hitelkiváltásra az embereknek a nehéz helyzetekben van a legnagyobb szükségük, hiszen bármikor előfordulhat, hogy havi törlesztő-részleteik fizethetetlenné válnak, vagy csak egyszerűen megunják, hogy egyszerre több helyre kell kamatot fizetniük.

A hitelkiváltás ugyanis nem csak abban segít, hogy egyetlen meglévő hitelünket egy sokkal kedvezőbbre cseréljük, hanem abban is segítséget nyújt, hogy amennyiben egyszerre több kölcsönnel rendelkezünk, akkor azokat egyetlen hitellel ki tudjuk váltani, ezáltal sokkal jobb kamatokkal, egyetlen helyre és kedvezőbb törlesztő-részlettel fizethetjük hitelünket.

A spórolás ilyen formában akár több tízezer forint is lehet a kölcsön mértékétől!

Adósságrendezés az AXA Banknál

Hitelkiváltási lehetőséget a mai Magyarországon számtalan pénzintézet kínál, így többek között például az AXA Bank is, akik egy adósságrendező jelzáloghitelt tudnak nyújtani a bajba jutott ügyfelek részére. Noha a jogszabályok egyelőre nem tiltják meg teljes egészében, hogy a magánszemélyek ingatlanra bejegyzett hitelkiváltási lehetőségének devizaneme valamilyen külföldi valutában – így például svájci frankban vagy euróban – kerüljön meghatározásra, azonban az AXA Bank csak és kizárólag forint alapon nyújtja a kérdéses kölcsönt. A hitelkiváltás célja ebben az esetben, hogy egy korábban valamilyen devizában vagy forintban igényelt magyar, esetleg külföldi banki hitel a kedvezőbb feltételek okán kiváltásra kerüljön.

Hitlekiváltás az Axa banknál - mik a lehetőségeink?

Lehetőség van ilyen esetekben plusz hitelösszeg felvételére is, tehát amennyiben az adósságrendezés során 5 millió hitelünk van, de szeretnénk ezen felül legalább további 1 millió forintot igényelni, akkor azt is megtehetjük abban az esetben, ha megfelelő mennyiségű jövedelemmel, illetve egy megfelelően értékes ingatlannal rendelkezünk. A plusz hitelösszeg természetesen teljes egészében szabad felhasználású lesz, így még csak meg sem kell indokolni a bank számára, hogy mire szeretnénk költeni azt.

A hitelkiváltás feltételei

Az AXA Bank hitelkiváltáshoz felhasználható kölcsönének maximális összege 50 millió forint lehet. Ezt azonban csak és kizárólag akkor használhatjuk ki, ha a hitel összege nem haladja meg a fedezetként hozott ingatlan piaci értékének a 75 százalékát. Amennyiben ennek a feltételnek megfelelünk, a hitelt legfeljebb 40 éves futamidőre vehetjük fel.

A hitelkiváltás feltétele még, hogy a fedezetként megnevezett ingatlannak legalább a 4 millió forintos forgalmi értéket el kell érnie, amit minden esetben értékbecslő állapít meg a bank számára. Fedezetként cserébe számtalan ingatlantípust elfogad az AXA Bank, ezáltal például ikerházat, családi házat, társasházi- vagy sorházi lakást, nyaralót, hétvégi házat, üdülőt, de akár még építési telket, nagyobb értékű garázst, vagy kereskedelmi üzlethelyiségeket, ezáltal raktárakat, irodákat.

Az AXA Bank a hitelkiváltás folyósítását, illetve teljes kivitelezését 7 munkanapon belül végzi el abban az esetben, ha nem külföldi, hanem hazai pénzintézet vagy pénzintézetek kölcsöneit kell kiváltani. Ha valamilyen külföldi bankról van szó, akkor ez akár 10 munkanapig is eltarthat. Ha deviza alapú a kiváltandó hitel, abban az esetben az AXA Bank minden esetben az összegnél négy százalékkal magasabb összeget utal át a másik pénzintézet számára, ha ezzel védje ki a fennálló és esetleges árfolyamkockázatot.

A különbözetet ilyen esetben nekünk kell majd rendeznünk az eredeti kölcsönt folyósított bankkal, amit igénylés esetén hiánytalanul visszautalnak majd bankszámlánkra.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!