5 megoldás a hitelkiváltásra

Category: Hitelkiváltás 185 0

A hitelkiváltásnak számtalan előnye van, és több helyzetben is rendkívül jó ötlet élni lehetőségével. Amennyiben ugyanis valamilyen előnytelen, illetve rossz feltételekkel rendelkező hitelünk van, akkor a hitelkiváltás az egyik, ha nem a legjobb lehetőségünk arra vonatkozólag, hogy kikászálódjunk a pénzügyi problémából.

Az egykori hitelek esetében ugyanis előfordulhat, hogy vagy magas kamatozásúak, vagy nagyon magas THM-mel rendelkeznek, és amennyiben élünk a hitelkiváltás lehetőségével, akkor könnyedén lefaraghatjuk ezeket a kiadásokat, miközben rugalmasabb feltételeket kapunk. Az adósságrendező hitel, illetve a hitelkiváltás lehetősége a legtöbb esetben megfelelő feltételeket biztosít arra vonatkozólag, hogy gördülékenyen rendezzük pénzügyeinket.

A hitelkiváltás legnagyobb előnye, hogy már rövidtávon is megtérülhet, de hosszú távon feltétlenül jobban járunk vele. Hogy a lehető legtöbb hasznot hozza, érdemes alaposan körülnézni a bankok kínálatában, és számításokat végeznünk annak érdekében, hogy a legjobb konstrukciót választhassuk.

Kevesebb törlesztés, jobb feltételek

Az adósságrendező hitel segítségével egyszerre több problémától is megszabadulhatunk, miközben rugalmasan rendezzük kölcsöneinket és pénzügyeinket, sőt mi több, pénzt is spórolhatunk, hiszen lényegesen kedvezőbb havi törlesztő-részletek mellett törleszthetjük ugyanazt a fennálló adósságot. A hitelkiváltással mindig jobb feltételeink lesznek, ezáltal egyszerre több hitel rendezése is könnyedén megoldható ilyen formában akkor, ha már problémásan tudjuk fizetni meglévő kölcsöneinket, de nem kellene sok, legfeljebb 10-20 ezer forint ahhoz, hogy megkönnyebbüljenek a mindennapjaink.

5 megoldás a hitelkiváltásra

Amennyiben le szeretnénk csökkenteni a havi kiadásainkat, a hitelkiváltás tökéletes lehetőség erre vonatkozólag. A jobb feltételeknek köszönhetően ráadásul rugalmas lehetőségek, hosszú- és rövidtávú futamidők, valamint forint- és deviza alapú kölcsönök is várnak ránk.

Hitelkiváltás fedezet nélkül

Hitelkiváltásra bizonyos bankoknál fedezet nélkül is lehetőségünk van abban az esetben, ha nem szeretnénk, esetleg nem tudunk fedezetet – például egy nagy értékű ingatlant – bevonni a kölcsönfelvételbe, illetve az adósságrendezésbe. A hitelkiváltás ilyen esetben is megoldást nyújt, hiszen fedezet nélküli hitelt is képesek vagyunk felvenni általa, így a fedezet nélküli kölcsönök minden előnyét kiélvezhetjük. Ide tartozik példának okáért, hogy nem kell jelzálogot bejegyeztetni szeretett otthonunkra, vagy nem kell veszélybe sodornunk más értékes vagyontárgyunkat, így autónkat vagy drága ékszereinket azért, hogy rendezni tudjuk fennálló tartozásainkat.

Amennyiben ilyen hitelkiváltó konstrukciót választunk, a bankok más biztosítékot kérnek, ezáltal például valamilyen szintű vagy mértékű jövedelemigazolást, munkáltatói igazolást, vagy egy kezes bevonását, aki a mi sikertelenségünk esetén magára tudja vállalni a hiteltörlesztést. Természetesen nem csak egy, hanem egyszerre akár több hitelt is elrendezhetünk ingatlanfedezet megadása nélkül, azonban fontos tudni ezzel kapcsolatban, hogy ilyen esetekben kezünk jobban meg van kötve, és lehetőségeink is korlátozottabbak. Összességében tehát kijelenthető, hogy minél nagyobb összegű ingatlant tudunk bevonni a kölcsönbe, annál magasabb összegű hitel kiváltására lesz lehetőségünk.

Adósságrendezés könnyedén

A hitelkiváltás minden esetben tökéletes megoldás, ha előnytelen hitelünket szeretnénk kiváltani, vagy annál lényegesen kedvezőbbre cserélni, amivel rengeteg pénzt spórolhatunk meg, a sok-sok idegeskedésről nem is beszélve. Sokan azt hiszik, hogy ez a folyamat általában hetekig tart és roppant bonyolult, azonban a valóságban ez egyáltalán nem igaz.

Ma már számtalan hitelkiváltó lehetőség létezik a piacon, és miután egyre szélesebb réteg érdeklődik az adósságrendezés kapcsán – hiszen a recesszió után rengetegen kerültek a hitelcsapdába – ezért fontos, hogy a hitelkiváltó kölcsönök ne csak átláthatók legyenek, hanem nagyon könnyű legyen velük kapcsolatban az ügyintézés is. Ennek megfelelően ma már a hitelbírálattól kezdve a szerződéskötésen át minden a lehető legrugalmasabban és a legkönnyebben történik.

Bármelyik bankot is választjuk, szinte biztosan garantálja számunkra, hogy meglévő magyar hitelek kiváltása esetén 4-5 munkanapon belül kihúznak minket a bajból, ezáltal rendezik meglévő hiteleinket. A gyorsaság azért is nagyon fontos, mert amennyiben az előző hiteleinkkel már elmaradoztunk, így megúszhatjuk a BAR listát, ami egyenes út a süllyesztőbe, hiszen a feketelistán már senki sem foglalkozik velünk – még adósságrendezés szintjén sem.

Felmondott hitel kiváltása

A hitelkiváltás felmondott hitel esetén is alkalmazható, és kiváló megoldást biztosít ahhoz, hogy egészen új alapokra helyezhessük pénzügyi helyzetünket, ezen felül pedig képesek legyünk adósságaink hatékony rendezésére. Természetesen a felmondott hitelt minden esetben ki kell fizetni, hiszen a felvett tartozás összege sosem enyészik vagy évül el, de korántsem mindegy, hogy azt milyen feltételek mellett tesszük meg. Kifizethetjük ugyanis egyben, de választhatunk egy sokkal előnyösebb konstrukciót az adósságrendezés segítségével, aminek köszönhetően akár fix törlesztő-részletek mellett, lényegesen kevesebb költséggel törleszthetjük hitelünket.

Ezzel a lehetőséggel sokkal kisebb, mondhatni vállalható kiadás mellett tudjuk rendezni már fennálló tartozásainkat. A felmondott hitel kiváltásának folyamata szinte minden banknál nagyon egyszerű, már amennyiben vállalják ilyen esetben az adósságrendezést, hiszen bizonyos pénzintézetek már felmondott hitelekkel nem foglalkoznak, hiszen azok egy része nagy valószínűséggel az adós hibájából történt, akit emiatt a megbízhatatlanság billogja perzsel. A megfelelő feltételekkel – például kezessel vagy nagy értékű ingatlanfedezettel –, erős bevételekkel, és jó adóminősítéssel ilyen esetekben is élhetünk a hitelkiváltás lehetőségével.

A hitelkiváltással fenntarthatóvá válnak kiadásaink

A hitelkiváltás olyan nehéz helyzetekben is megoldással szolgálhat, amelyek keretein belül a tartozás már olyan nagymértékű, ami szó szerint fenntarthatatlan nem csak hosszú-, hanem már rövidtávon is. Amennyiben már a család elől kell elvenni a betevőt, amennyiben a pénzügyek átláthatatlanná és kezelhetetlenné váltak, amennyiben soknak érezzük a plusz költségeket – mert éppen egyszerre 2-3 hitel is terhel minket –, a hitelkiváltás segítségével nagyon egyszerűen fenntarthatóvá tehetők kiadásaink.

A hitelkiváltás során ugyanis törlesztő-részleteink akár több ezer, de nagyobb összegek – például egy lakáshitel és egy személyi kölcsön esetén – akár több tízezer forinttal is csökkenhet, ami bizonyára hatalmas pluszt jelent, ha megmarad a családi kasszában. A hitelkiváltással nem érdemes várakozni – nehogy fizetésképtelenség esetén BAR listára kerüljünk –, hiszen van megoldás, van tényleges megoldás, aminek köszönhetően alaposan lecsökkenthetjük havi kiadásainkat.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!