Vállalkozói gyorskölcsön, ha sürgősen pénzt szeretnénk

Category: Gyorskölcsönök 579 0

Nem csak a magánszemélyeknek, hanem nagyon sokszor a kezdő, sőt mi több, még a haladó, jól menő vállalkozásoknak is szükségük lehet arra, hogy sürgősen pénzt igényelhessenek gyorskölcsön formájában.

A gyorskölcsön ugyanis egy vállalkozások számára is elérhető hitelkonstrukció, aminek keretein belül természetesen lényegesen nagyobb összegekről beszélünk, mint a magánszemélyeknek megálmodott gyors hitel esetében, de az ügyintézés sebessége és hatékonysága ugyanolyan, mint bármelyik másik gyorskölcsön esetében.

Kezdő vállalkozó gyorskölcsön feltételei nehezebbek

A gyorskölcsön igénylése ugyanakkor vállalkozások esetében sem túl egyszerű feladat, sőt mi több, kijelenthető hogy a kezdő vállalkozások nagyon gyakran igencsak rossz esélyekkel, mondhatni hátrányból indulnak, ha gyors anyagi segítségre van szükségük. Ez azért van így, mert a vállalkozás ilyenkor még nem ismert, financiális helyzete nem túl rendezett, és gyakran nem rendelkezik egy teljes üzleti esztendővel sem, ami elengedhetetlen a sikeres hitelbírálathoz. Természetesen megoldás mindig akad, de készüljünk fel arra, hogy nagyon sok falba ütközünk majd, és nagyon sok elutasítást kell meghallgatnunk ahhoz, hogy kezdő vállalkozóként gyorskölcsönhöz juthassunk.

Szerencsére egyre több olyan bank van már Magyarországon, amelyek örömmel nyújtanak anyagi segítséget kezdő vállalkozások számára is, noha természetesen ők is megkövetelik majd a maguk feltételeit.

Példának okáért ne is induljunk el gyorskölcsönért egyetlen bankhoz sem abban az esetben, ha nem készítettünk korábban – lehetőleg egy kvalifikált szakember segítségével – egy olyan pontos, precíz, kidolgozott, konkrét részletekkel rendelkező, ezen felül pedig természetesen megvalósítható üzleti tervet, amivel nem tudjuk elhitetni a bankokkal, hogy pénzüket biztosan visszakapják majd, illetve a pénzintézet el tudja végezni az úgynevezett clash flow analízist.

Kezdő vállalkozóként egyébiránt sokkal könnyebben juthatunk hitelhez abban az esetben, ha fel tudunk majd vonultatni valamilyen ingatlanfedezetet, hiszen amennyiben cégünk működésében, illetve anyagi sikereiben ők nem is hisznek, egy meglévő ingatlan nagyszerű fedezet lehet arra vonatkozólag, hogy garantáltan visszakapják pénzüket.

Vállalkozói gyorskölcsön feltételei

A vállalkozói gyorskölcsön igényléséhez némileg több dokumentumot kell felsorakoztatni, mint a magánszemélyeknek szánt hitelek igényléséhez, de általánosságban bankja válogatja, hogy mennyire jár el alaposan ezen a téren, illetve milyen iratokat is kér a vállalkozásoktól a hitel igényléséhez. Vannak bankok, akik megelégednek például az adóhivatal által kibocsátott pénzügyi dokumentumokkal a cég anyagi helyzetének igazolásához, míg más pénzintézetek gyakran még az alapító iratot is elkérhetik és komplett üzleti tervet is kérhetnek a cégektől.

Természetesen a legtöbb bank nagyon súlyos feltételeket szab a vállalkozások irányába a gyorskölcsön felvételének érdekében, és hiába nem olyan nagy összegekről van szó, mintha például valamilyen személyi kölcsönről lenne szó, a bankok ezen a téren mindig alapos munkát végeznek már a hitelbírálat során is. Amit a legtöbb pénzintézet általánosságban alapkövetelményként fogalmaz meg a vállalkozókkal szemben a gyorskölcsön felvételének tekintetében, az nem más, minthogy a cég ne legyen rajta az adóslistán, ne legyen ellene sem csődeljárás, sem felszámolás, ezen felül pedig köztartozás se terhelje.

Amennyiben egy vállalkozás nem tudja teljesíteni ezeket a kitételeket, nagy valószínűséggel nem részesülhet majd gyorskölcsönben, de ezen felül bankja válogatja, hogy milyen egyéb feltételeket szegez a kölcsönt igénylő cég irányába, ezáltal lehetnek olyan pénzintézetek, amelyeket például több éves fennállást és folyamatosan sikeres, nyereséges üzleti negyedéveket követelnek a gyorskölcsön igényléséért cserébe.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!