OTP áruvásárlási gyorskölcsön feltételei

Category: Gyorskölcsönök 201 0

A közhiedelemmel ellentétben az OTP bank is kínál ügyfelei részére gyors hitelt, méghozzá az OTP Áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsön képében, ami egy igencsak kedvező feltételek mellett igénybe vehető, tartós fogyasztási cikkek és szolgáltatások vásárlására felhasználható személyi kölcsönt takar.

Az OTP gyorskölcsön egyik legnagyobb előnye, hogy nem csak az ügyintézés folyamata nagyon gyors, hanem azonnal hozzájuthatunk a kiszemelt termékhez, a legtöbb gyors hitellel ellentétben ugyanis az OTP nem nekünk, hanem a kereskedőnek juttatja el a kölcsön összegét, mi pedig a kiválasztott műszaki cikket vihetjük haza.

A legtöbb gyorskölcsönnel ellentétben az OTP terméke valóban gyors, hiszen amint a kölcsönkérelmi nyomtatványt kitöltöttük, néhány percen belül megtudhatjuk, hogy milyen feltételekkel és mekkora kölcsönt vehetünk igénybe.

OTP gyorskölcsön áruvásárlási tudnivalók

Amennyiben a kölcsönszerződés megköttetett, az önerő befizetését követően azonnal haza is vihetjük majd a kiválasztott árucikket. Természetesen az OTP gyorskölcsönhöz saját erő nélkül is hozzájuthatunk abban az esetben, ha a banknál rendelkezünk egy olyan számlával, amelyre legalább 3 hónapja rendszeresen érkezeik jövedelem, így akár önerő nélkül is vásárolhatunk. Az önerő kapcsán annyit érdemes tudni még, hogy amennyiben a fentiek teljesülnek, csak 300 ezer forintos kölcsönösszegig lesz 0 százalékos az önerőnk, 300 ezer forint felett azonban már 20 százalékos lesz a saját erő aránya.

Ha nincs a banknál a fenti kritériumoknak megfelelő számlánk, akkor 150 ezer forintig 10 százalék, 150 ezer forint felett 20 százalék az önerő mértéke.

Az OTP gyorskölcsön jellemzői

Az OTP gyorskölcsön összege minden esetben konstrukciótól függ, de 20 ezer forinttól akár 1 millió forintig is terjedhet. Futamideje az összegtől és a konstrukciótól függ, de 6 hónaptól kezdve akár 48 hónap is lehet, havi részletekben történő törlesztéssel. Az OTP 500 ezer forintos kölcsönösszeg felett megköveteli továbbá az adóstárs bevonását, de szükség van erre akkor is, ha az igénylő egyéni vállalkozó, szellemi szabadfoglalkozású vagy például egy ügyvédi iroda tulajdonosa. Szintén adóstárs bevonását indokolja az is, ha a kölcsön igénylőjének munkáltatója egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, illetve az imént említett kategóriákba sorolható. Adóstársnak minden esetben csak olyan személy vonható be, aki megfelel a bank által támasztott minimális hitelfeltételeknek, és rendelkezik az előírt dokumentumokkal, ezáltal nincs BAR listán, rendelkezik rendszeres jövedelemmel és így tovább.

Noha az OTP gyorskölcsön esetén pénzt nem, csak a műszaki cikket kapjuk meg, a pontos törlesztésre a szerződés miatt így is oda kell figyelni, hiszen a hitelszerződés a feltételek tekintetében megegyezik bármilyen más kölcsönszerződéssel. Ezáltal ha nem fizetjük rendesen a törlesztést, ugyanúgy feketelistára kerülhetünk, és végrehajtás indulhat ellenünk, tehát csak akkor vállaljuk a hitelfelvételt, amennyiben biztos munkahelyi-e és anyagi háttérrel rendelkezünk.

Az OTP gyorskölcsön igénylésének feltételei

Az OTP gyorskölcsönt abban az esetben igényelhetjük, ha már betöltöttük 18. életévünket, rendelkezünk magyarországi lakcímmel, és legalább 3 hónapja folyamatos munkaviszonyunk van. Fontos ezen felül, hogy havonta legalább 40 ezer forintos igazolt és nettó jövedelemmel rendelkezzünk, és megfeleljünk az OTP bank által támasztott hitelbírálati követelményeknek. A kölcsön igénylése minden esetben az OTP bankkal szerződésben álló kereskedelmi vagy szolgáltató cégek kihelyezett boltjaiban történhet. A gyorskölcsön tekintetében léteznek állandó konstrukciók, ezen felül pedig időszakos jellegűek is, amelyek gyakran még kedvezőbb feltételekkel biztosítanak lehetőséget a gyors hitel felvételére.

Az OTP gyorskölcsön igényléséhez elengedhetetlen ezen felül néhány okmány is, így az utolsó havi közüzemi díjszámlák vagy telefonszámlák, a legutolsó bankszámlakivonat, munkáltatói jövedelemigazolás, nyugdíjas ügyfél esetén nyugdíjas igazolvány és nyugdíjszelvény, vállalkozók tekintetében pedig vállalkozói igazolvány, illetve a NAV által kiadott jövedelemigazolás.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!