Mire használhatjuk fel a gyorskölcsönt?

Category: Gyorskölcsönök 109 0

Gyorskölcsönhöz az emberek többsége akkor folyamodik, amikor nagyon gyorsan szeretne anyagi segítséghez jutni. Ezért is adták a bankok a gyorskölcsön fantázianevet ennek a terméknek, hiszen valóban nagyon gyorsan, a legtöbb esetben akár néhány órán, legfeljebb néhány napon belül hozzáférhetünk az igényelt alacsony összegű hitelhez, aminek sajátossága, hogy rövid futamidejű és magas kamatozású.

A gyorskölcsön mellett számtalan pozitívum és érv szól, amelyek közül a gyorsaság csak az egyik a sok közül, hiszen nagy előnye ezen felül a szabad felhasználhatóság, ami valóban teljes szabadságot nyújt az igénylő kezébe. Kis túlzással élve tehát amint az igénylő kézhez kapta a gyorskölcsön összegét, attól a ponttól kezdve azt tesz vele, és arra költi el, amire csak szeretné. Ha tehát egy nagyobb bevásárlást akar kivitelezni belőle, esetleg a karácsonyi ajándékokat szeretné megvásárolni a kapott összegből, vagy lerobbant autóját megjavíttatni, akkor erre mind-mind lehetősége lesz.

Erre költheted el a gyorskölcsönt!

A gyorskölcsön összege olyannyira szabadon felhasználható, hogy még olyan termékekre vagy szolgáltatásokra is elkölthetjük, amire a bankok külön hitelkonstrukciókat hoztak létre. Példának okáért, ha csak 500 ezer forint hiányzik ahhoz, hogy megvásároljuk álmaink lakását, akkor az összegből bátran kiegészíthetjük meglévő pénzünket, és megvásárolhatjuk belőle a kérdéses házat. Természetesen vannak olyan gyorskölcsönök a magyar piacon, amelyek úgymond specifikusan jöttek létre, avagy nem használhatók fel szabadon, sőt mi több, készpénzt sem kapunk a kezünkbe, hanem csak a terméket, vagy egy szolgáltatást. Ilyen például az OTP áruhitele, ami egy különleges gyorskölcsön-formátum, hiszen az igénylő nem pénzt, hanem egy kiválasztott, számára éppen szükséges műszaki cikket vihet haza, és míg a bank az üzlettel rendezi a tranzakció anyagi oldalát, addig mi majd a pénzintézetnek törlesztjük a korábban megbeszélt és szerződésben rögzített feltételek szerint a kérdéses tárgy értékét.

Kinek ajánlott, és kinek nem a gyorskölcsön?

A gyorskölcsön tehát összességében nagyon sok élethelyzetre jelent nagyon hatásos és gyors megoldást, és az a tudat, hogy a kapott pénzt lényegében bármire elkölthetjük, a hitelterméket nagyon sok ember számára teszi kiemelkedően vonzóvá. A népszerűség azonban nem minden, a gyorskölcsön gyorsasága mögött ugyanis nagyon szigorú feltételek húzódnak meg, hiszen összességében mégis csak egy hiteltermékről van szó, amivel nemfizetés vagy probléma esetén BAR listára kerülhetünk, sőt mi több, akár még árverezésre is sor kerülhet. A gyorskölcsön felvételéről tehát mindig anyagi teherviselő-képességünk tudatában és alapos ismeretében döntsünk, máskülönben nagyon könnyen bajba kerülhetünk. Hogy ezen felül mire kell még figyelni?

Többek között arra, hogy a gyorskölcsön felvétele előtt anyagi helyzetünket úgy is vizsgáljuk meg, illetve mérjük fel, hogy amennyiben jövedelmünk esetlegesen csökkenne, akkor is ki tudjuk majd fizetni a törlesztő-részleteket. A kölcsönt csak akkor vegyük fel – pláne már meglévő mellé –, hogy előre és pontosan kikalkuláltuk, hogy miként és mennyi idő alatt fogjuk visszafizetni azt. Elengedhetetlen például, hogy legyen egy B tervünk, valami vagy valaki, amit vagy akit segítségük hívhatunk.

Gondoljunk csak bele! Szoktunk egy évnél távolabb tervezni? Az emberek többsége nem, így amennyiben úgy veszünk fel gyorskölcsönt, hogy nem látjuk a végét, vagy „lesz ami lesz”, akkor nagy bajba kerülünk, ha jövőre hirtelen megbetegszünk, váratlanul kirúgnak munkahelyünkről, megbüntetnek minket gyorshajtásért, elromlik valamilyen műszaki cikkünk, váratlan haláleset történik, nem várt költségek – például osztálykirándulás – merül fel gyermekünknél és így tovább. Az eshetőségek tárháza elképesztően hosszú, ha pedig nem készülünk fel rá idejekorán, nagyon könnyen bajba kerülhetünk.

Fontos ezen felül, hogy biztosítsuk, hogy gyorskölcsönünket mindig időben és pontosan tudjuk fizetni. Egyetlen elmaradás is már komoly többletköltséget jelenthet, és ha nem voltunk felkészülve rá, akkor még mélyebbre süllyedhetünk az adósságcsapdában.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!