Miért népszerűek az online gyorskölcsönök?

Category: Gyorskölcsönök 108 0

Az internet mind nagyobb mérvű elterjedése és fejlődése nemcsak az online vásárlások előretörését hozta, egyre többen veszik igénybe a világhálót a legjobb hitelek megtalálásához, az igénylés elindításához.

A Netrisk már több, mint tíz éve van jelen az online biztosításközvetítő kínálati piacán, ettől függetlenül tavaly nemcsak új online felülettel jelentkeztek, hanem nyitottak az online banki kölcsönök piaca felé is. A céget minden bizonnyal minden biztosítások iránt érdeklődő jól ismeri, hiszen a kötelező biztosítási ajánlataikon kívül lakás-, utas-, és casco biztosításokkal is foglalkoznak. Az elmúlt évtől online felületükön már a pénzintézetek friss ajánlatait is elérhetik ügyfeleik, amit úgy kell elképzelni, hogy a cég honlapjáról elindulva nyílik lehetőség kölcsönök igénylésére, a tulajdonképpeni értékesítést a pénzintézetek végzik.

Netrisk online gyorskölcsön, ugye milyen egyszerű

Miután a cég feltette a honlapjára a bank termékeket, szinte azonnal szembesült ezen termékek népszerűségével. Jelenleg az ügyfelek túlnyomó többsége a hiteltermékek miatt keresi fel a weblapot, egészen pontosan 85 százalék kattint az oldalra hitelkeresési céllal. A hitelkategória kialakításánál a legfontosabb szempont a megfelelő hatékonyság elérése volt, így az ügyfél, miután belép az oldalra és kiválasztja a neki megfelelő hitelt, a pénzügyi szolgáltatást nagyon rövid időn belül eléri.

A Netrisk-kel szerződésben lévő pénzügyi partnerek a legtöbb esetben már egy órán belül kapcsolatba lépnek az adott ügyféllel, és a hitel értékesítési folyamat el is indul.
A kisebb fiókhálózattal rendelkező pénzügyi partnereknél már 15 százaléknyi azon új szerződések száma, melynek igénylését a cég oldaláról indították el.

gyorskölcsön online

A nagyobb országos bankok, melyeknek jelentős fiókhálózatuk van, is sok új szerződését köszönhetnek a Netrisk-nek, hiszen több mint 30 százalékra tehető az elektronikus úton, a cég honlapjáról indított hiteligénylés és sikeres szerződéskötés. Az oldalra ellátogató ügyfelek több, mint fele választ az ott található pénzügyi szolgáltatók valamely terméke közül, így a cég által kialakított keretrendszer sikeresnek mondható, amit a partnerektől visszajövő jelzések is fényesen bizonyítanak.

gyorskölcsön online

A cég most elsődleges célként azt tűzte ki, hogy mind több lehetséges ügyfél legyen tisztában azzal, hogy a honlapra látogatva egy jól használható szolgáltatást kaphat, és nem egészen két év múlva el szeretnék érni, hogy az online elindított hiteligénylések legalább 30 százaléka tőlük származzon. Ez körülbelül kétszeres növekedést jelentene a jelenlegi piaci részesedésükhöz képest.

Mi jellemzi a mai pénzügyi piacot?

A Netrisk szerint egy adott pénzügyi termék kiválasztása során az ügyfelek nem egyértelműen a termék ára alapján döntenek, sőt egyre több esetben ez csak másodlagos szempont. A kötelező biztosítások kiválasztása során is megfigyelhető, hogy az ügyfelek kevesebb, mint kétharmada dönt csak az ár szerint, míg a több, mint egyharmad más szempontokat is figyelembe vesz, pedig a kötelező biztosítás egy rendkívül leszabályozott termék, tehát nagyon kicsik a különbségek a szolgáltatók ajánlatai között. A hiteltermékek már jóval bonyolultabb termékek, és bár fontos velük kapcsolatban az árkérdés, de nem biztos, hogy elsődleges szempont. Így a cég a banki termékek kiválasztásához nem az ár megjelenítésére teszi a fő hangsúlyt, hanem egyéb más olyan tényezőre, amit az ügyfelek fontosabbnak tarthatnak.

Például bizonyos piackutatások szerint a folyószámla kiválasztásánál még mindig nem a számla kedvező kondíciója a legfontosabb szempont, ez előtt szerepel az, hogy a bank közel legyen, és az is, hogy könnyen lehessen előtte parkolni.

A cég honlapján tehát már jelen vannak a hiteltermékek is, elsősorban a személyi kölcsönök, de választhatunk hitelkártyát és folyószámlát is. Valamint lakáskasza termékek, és lekötött betétek is választhatóak a megtakarítani szándékozóknak. Írja a pénzcentrum.hu mely egy riportot készített a Netrisk vezetőjével..

Legkeresettebb a gyorskölcsön

A hitelt keresők körében egyértelmű a gyorskölcsönök népszerűsége, ezt keresik a legtöbben. A második helyen hazánk lakosságának eladósodottságát is jellemzően a adósságrendező, vagy más hitelkiváltó kölcsönök találhatóak. A harmadik helyen nem sokkal lemaradva az autóhitelek következnek.

A cég honlapját megnyitva az ügyfelek könnyen választani tudnak a legjellemzőbb kulcsszavak alapján, hogy megtalálhassák az őket érdeklő termékeket. A hiteltermékek körében figyelemre méltó, hogy az érdeklődők egyáltalán nem a legkisebb kamatokkal rendelkező hitelekre kattintanak többségében.

Ezzel szemben a folyószámla kereséseknél leginkább a díj nélküli megjelölésű folyószámlákra kattintanak, másodsorban pedig az online számlanyitást keresik a legtöbben. A hitelkártyák esetében a pénz visszatérítéses tankolást keresik sokan, ezután az egyéb pénz visszatérítéses kártyák következnek. Ha megtakarításról van szó, akkor a lakás-takarékpénztári termékek számítanak a legkeresettebbnek, népszerűek még a kamatadó mentességet ajánló termékek, és csak ezután következnek a megszokott megtakarítási termékek.

Online sokkal egyszerűbb

A legfontosabb előny egyértelműen az, hogy egy online felületre lépve sokkal nagyobb pénzügyi termék választékkal találkozhat az érdeklődő, mintha a kínálatot offline szereplőknél keresné. Második fontos szempont a vásárlási, igénylési folyamat lényegesen gyorsabb lezajlása.

A Netrisk online felületére lépve és ott kiválasztva a nekünk tetsző terméket, az illető termékre kattintás után a legtöbb esetben visszahívást kap az ügyfél, és ha hiteltermékről van szó, akkor egy olyan előzetes hiteligénylő szűrés indul el, melyen eldől, hogy nagy eséllyel megkaphatja e a hitelt az ügyfél, és ehhez egyáltalán nincs szükség semmilyen személyes találkozóra, értékes órák elvesztegetésére. Valószínűleg mindenki volt már abban a helyzetben, hogy egy bankba betérve a hiteligénylését felveszik, az oda és hazamenetellel órák telnek el, majd két hét múlva értesítik, hogy nem megfelelő adós, és nem kaphatja meg a hitelt. Nos ez az online gyorskölcsön igénylések során nem fordulhat elő. Az ügyintézés gyors, az online igénylést is lehetővé tevő pénzintézetek a gyors előszűrésre felkészültek, az ügyfél akár már egy órán belül választ kap arra a kérdésére, hogy vajon megkaphatja e a kölcsönt, vagy pedig nem.

És mi van azokkal, akik már megszokták és mégis igényelnék a személyes találkozást? Az előzetes online szűrés után nyugodtan bemehet egy bank fiókba, és ott folytathatja tovább a hitel igénylését. De a tapasztalat nem ezt mutatja, az emberek egyre inkább megkedvelik az online ügyintézéseket, hiszen mindenkinek nagyon drága az ideje, és ha lehet nem akar órákat, és napokat pazarolni arra, amire néhány perc is elegendő lehet. Akiben egyszer felmerül, hogy gyorskölcsönt szeretne felvenni, az egyértelműen gyorsan szeretné az igényelt pénzösszeget megkapni, hiszen már a hitel nevében is szerepel a gyors szó. Pláne nincs arra az ilyen ügyfélnek szüksége, hogy 5 – 6 különböző helyen lévő bankfióknál érdeklődjön a lehetőségekről, a gyorskölcsön kondícióiról. Ennek kiderítésre egyszerűbb és gyorsabb mód nem kínálkozik az online lehetőségnél. Elvileg a telefonos keresés is gyors valamilyen szinten, viszont 5 – 6 bankfiók felhívása és a lehetőségek megbeszélése több ezer forintba is kerülhet, és ha valamilyen kérdést kifelejtünk, akár többször is hívnunk kell az adott pénzintézetet.

Arról nem is beszélve, hogy egyre több bank hajlandó az online igénylés esetén bizonyos plusz kedvezményeket adni az ügyfeleknek. A Netrisk rendszere úgy van kitalálva, hogy az ismertető után szinte azonnal az kiválasztott bank ügyintézőjéhez irányítja az érdeklődést, ahonnan az egy órán belül felhívja az ügyfelet.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!