Gyorskölcsön vagy folyószámla hitel: Melyik a jó megoldás?

Category: Gyorskölcsönök 185 0

Ha valakinek gyors anyagi segítségre van szüksége, az egyszerre általában több hiteltermék közül választhatja ki magának a legmegfelelőbbet.

Ha a cél a gyorsaság, akkor a gyorskölcsön, valamint a folyószámla hitel jelenthetik a lehető legjobb alternatívákat, hiszen mindkettővel gyorsan juthatunk anyagi segítséghez, azonban más és más feltételekkel, valamint megvalósítással. Hogy pontosan melyik a jobb vagy az előnyösebb számunkra?

Az alábbiakban ennek járunk utána!

Folyószámla hitel, ha egy kis tartalékot szeretnénk

A folyószámla hitel egy olyan speciális hitelkonstrukció, amiről lényegében nem is tudjuk majd, hogy kölcsönünk van, legfeljebb olyan esetben, amikor éppen folyószámlánk állapotáról tájékozódunk, és azt tapasztaljuk, hogy hiába érkezett meg fizetésünk, annál egy kisebb, esetleg mínusz összeg látható az egyenlegen. A folyószámla hitelt bankunknál, olyan meglévő folyószámlánk mell igényelhetjük, amire rendszeres járandóságaink, így nyugdíjunk vagy fizetésünk érkezik. A hitelnek ezen felül nincsenek különösebb követelményei az olyan általánosságokon kívül, minthogy igénylője legyen nagykorú, rendelkezzen magyarországi lakcímmel, valamint ne szerepeljen aktív BAR listán.

A folyószámla hitel érdekessége, hogy igénylését követően egyfajta vésztartalékként szerepel számlánkon, ezáltal egy minimális összegű rendelkezésre állási kamat mellett bármikor szabadon elkölthetjük fizetésünk akár kétszeresét is. Ha például nettó 150 ezer forintot keresünk, abban az esetben a fizetésünk mellett akár további 300 ezer forintot is elkölthetünk szabadon, ami egy kisebb gyorskölcsön összegének felel meg. A folyószámla hitelt a többi kölcsönnel ellentétben nem kell a hagyományos formában törleszteni, ezáltal amint fizetés vagy bármilyen pénzösszeg érkezik a számlánkra, azt automatikusan törlesztésnek rögzíti a rendszer, ezáltal abból fogja levonni a kamatokat és egyebeket.

Fontos azonban, hogy ha nem is érkezett annyi pénz a számlánkra, amennyi ismét nullázná egyenlegünket, a pénz beérkezésének pillanatában akár újra elkölthetjük azt az összeget. Ha tehát 300 ezer forintos mínuszról van szó a folyószámla hitel keretein belül, de csak 150 ezer forint fizetést kapunk, akkor mínusz 150 ezer forinton áll majd az egyenlegünk, de amennyiben szeretnénk, ismét elkölthetjük teljes fizetésünket, kimerítve ezzel a folyószámla hitel teljes keretét. Ezzel a módszerrel akár évekig is mínuszban hagyhatjuk folyószámlánkat, de vigyázzunk, amennyiben ugyanis sokáig nem érkezik semmilyen juttatás a számlánkra, a bank figyelmeztet, és akár BAR listára is tehet minket.

Összességében tehát a folyószámla hitel kiváló, ha kisebb összegű anyagi segítségre, és egy állandóan rendelkezésünkre álló vésztartalékra van szükségünk.

Gyorskölcsön, ha nagyobb segítség kell

A gyorskölcsönt leginkább az különbözteti meg a folyószámla hiteltől, hogy egy teljesen hagyományos kölcsönformáról van szó, aminek során klasszikus értelemben veszünk fel kölcsönt, amit egyszer használhatunk fel, egyszer költhetünk el, és ha utána is szükségünk van pénzre, előbb vissza kell fizetnünk, majd ismét igényelni.

A gyorskölcsönt havonta vagy hetente kell törleszteni – banktól függ –, és felvételének feltételei hasonlóak, mint a folyószámla hitelnél, tehát nagykorúnak kell lennünk, állandó keresettel kell rendelkeznünk, ezen felül pedig szükséges a magyar állampolgárság, valamint az állandó lakcím és mobiltelefon megléte is. A gyorskölcsön legnagyobb előnye a folyószámla hitellel szemben, hogy lényegesen nagyobb összeget is igényelhetünk – igaz, rosszabb feltételekkel.

Ha ugyanis például 75 ezer forintot keresünk, akkor a folyószámla hitel esetén legfeljebb 150 ezer forintnyi extra hitelkeretből gazdálkodhatunk, ellenben gyorskölcsön esetén egy ekkora rendszeres jövedelemmel akár már 500 ezer forintot is felvehetünk, és akár hosszú hónapokig is elnyújthatjuk a visszafizetést. Összességében tehát a gyorskölcsön elsődlegesen azoknak nyújt segítséget, akik szeretnének nagyobb összegű hitelhez jutni záros határidőn belül.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!