Gyorskölcsön összehasonlítás: OTP, Provident, Cofidis, Erste

Category: Gyorskölcsönök 630 0

Gyorskölcsön felvételére számtalan lehetőségünk van ma Magyarországon, így a legtöbb bank más és más lehetőségeket, illetve feltételeket kínál azok számára, akik a leggyorsabb anyagi segítséget szeretnék kapni. Az alábbiakban az OTP, a Provident, a Cofidis és az Erste lehetőségeit vettük górcső alá! Természetesen vannak más lehetőségek is de azokkal egy másik cikkünkben fogunk foglalkozni.

Az OTP gyorskölcsön jellemzői

Az OTP egy egészen különleges gyorskölcsön-változatot honosított meg a magyar piacon azáltal, hogy az Áruvásárlási- és szolgáltatási hitel által nem pénzt ad a kezünkbe, hanem az áruhitelhez hasonlóan magát a terméket kapja meg a fogyasztó, aminek ellenértékét részletekben kell kifizetnie a későbbiekben a bank számára.

A kérdéses gyorskölcsön nem szabad felhasználású, kizárólag fogyasztási cikkek és szolgáltatások megvásárlására használható fel, így elsődlegesen azoknak ajánlott, akik például szeretnék egy nagyobb összegű műszaki cikket vásárolni maguknak a lehető leggyorsabban. Az OTP gyorskölcsöne legnagyobb előnye, hogy az ügyfél azonnal hozzáférhet a kívánt termékhez, nem kell hozzá mást tenni, csak kitölteni a kölcsönkérelmi nyomtatványt, hozzájárulni a hitelbírálathoz, és amennyiben elfogadjuk a feltételeket, már vihetjük is haza a vadonatúj lapos tévét, hűtőszekrényt vagy villanytűzhelyt.

Az OTP gyorskölcsönhöz a legtöbb esetben kell önerő, amit mérsékelhetünk, bizonyos összeghatár tekintetében pedig el is felejthetünk, amennyiben legalább 3 hónapja OTP számlával rendelkezünk, és jövedelmünket is oda kapjuk. Az OTP kölcsönével legalább 20, legfeljebb 1 millió forintos kölcsönt igényelhetünk, 6-48 hónapos futamidőre.

A Provident gyorskölcsön jellemzői

A Provident gyorskölcsöne hagyományos formátumot erősíti, ezáltal egy szabad felhasználású, alacsony összegű személyi kölcsönről van szó, amelyet különféle dokumentumok bemutatásával igényelhetünk. Ezáltal szükséges hozzá valamilyen személyazonosságunkat igazoló okmány – személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány –, valamint lakcímkártya.

A Provident felé minden esetben igazolnunk kell gyorskölcsön felvételéhez állandó jövedelmünket például bérpapírral, nyugdíjszelvénnyel vagy bankszámlakivonattal. Egyik igazoló dokumentum sem lehet régebbi 1 hónapnál. Ha minden megvan, 2-3 óra leforgása alatt megvan a hitelbírálat, amelynek során néhány tízezer forinttól akár több százezer forintig terjedő összeget is kaphatunk, méghozzá 10 napon belül. Ajánlott azoknak, akik szeretnék igényelt pénzüket szabadon felhasználni!

A Cofidis gyorskölcsön jellemzői

A Cofidis gyorskölcsön igénylése hasonló formában történik, mint a Provident bank esetében, de közben meg kell felelnünk bizonyos alapfeltételeknek. Ilyen például, hogy havonta legalább 65 ezer forintos nettó jövedelemmel rendelkezzünk, amit igazolni is tudunk. Legyünk továbbá legalább 3 hónapja alkalmazotti munkaviszonyban, és rendelkezzünk állandó telefonos elérhetőséggel. A gyorskölcsön felvételét ellehetetleníti, ha aktív státusszal szerepelünk a BAR listán, ellenben a passzív státusz a bank esetében már nem akadály. A Cofidis akár több százezer forintos gyorskölcsönt is biztosít számunkra, ha a fenti feltételek teljesülnek, a pénzt pedig akár néhány napon belül is a számlánkon tudhatjuk, amit – a szabad felhasználás miatt – akár több mindenre is elkölthetünk, így bevásárlásra, karácsonyi ajándékokra, egy új televízióra vagy autóra egyaránt.

Az Erste gyorskölcsön jellemzői

Az Erste bank klasszikus értelemben vett gyors hitel konstrukcióval nem rendelkezik, ellenben személyi kölcsöneiket úgy szabták meg, hogy lefedjék ezt a kategóriát, vagyis képesek alacsonyabb összegű hitelt nyújtani záros határidőn beleül azoknak, akik gyors anyagi segítségre vágynak. Az Erste bank így 250 ezer forinttól kínálja kölcsöneit azoknak, akik betöltötték 23. életévüket, legalább 12 hónapja van állandó munkahelyük, fizetésük összege pedig meghaladja a nettó 80 ezer forintot havonta. Az Erste személyi kölcsönét tetszőleges célra, nagyon gyorsan és adóstárs vagy kezes bevonása nélkül, egyszerűen vehetjük igénybe. Amennyiben nagyobb összegű terméket szeretnénk vásárolni magunknak, esetleg több dolgot egyszerre, az Erste bank szabad felhasználású gyorskölcsöne jó megoldás lesz!

 

Összefoglalásképpen elmondhatjuk

bármelyik gyorskölcsönt is válasszuk, legyünk tudatába, hogy miért van szükség fel venni a hitelt vagyis biztos, hogy pl.: 300.000 forintra van szükségünk, esetleg 250 vagy 200 ezerből is meg tudnánk-e valósítani amire kell a pénz. A rövidebb és hosszabb futam időt is gondoljuk végig és számoljunk, mennyivel többet is fizetünk vissza a banknak, és még sorolhatnánk azokat a tényezőket melyeket a gyorskölcsön felvétele előtt gondoljunk át.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!