Gyorskölcsön folyószámla nélkül kaphatunk-e?

Category: Gyorskölcsönök 1,437 0

Amennyiben nagyon gyorsan és sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, annak az egyik legjobb módja, ha gyorskölcsönt igénylünk magunknak. Ennek azonban megvannak a maga követelményei, amelyeknek meg kell felelnünk, máskülönben nem férhetünk hozzá igényelt pénzünkhöz. A legtöbb bank például alapkövetelménynek tekinti, hogy gyorskölcsön felvételekor legyen a nevünkön egy saját folyószámla, amire elsődlegesen azért van szükség, hogy ezzel tudjuk igazolni meglévő jövedelmünket.

Ki vehet fel gyorskölcsönt?

Az, hogy ki vehet fel gyorskölcsönt, az esetek jelentős többségében szigorú feltételekhez kötött, így például magyar okmányokkal kell rendelkeznie, magyar állampolgárnak kell lennie, ezen felül pedig igazoltan nagykorúnak is, ami a legtöbb bank esetében nem 18, hanem 21 éves kortól kerül számításra, akárcsak például Amerikában. A gyorskölcsön igénylőjének ezen felül nem szabad szerepelnie a BAR vagy a KHR listán aktív státusszal.

A passzív státusz is nagyon sok bank esetében kizáró tényezőt jelent, azonban több pénzintézet is engedélyezi már, hogy valaki például jó és biztos jövedelem esetén passzív BAR listásként hozzájuthasson a gyorskölcsönhöz. Feltétel továbbá a bejelentett jövedelem, amelynek összege bankonként eltérő és változó. A gyorskölcsönök esetén a legtöbb pénzintézet megelégszik a 65 ezer forintos küszöbbel, de vannak olyan bankok is, akik ennek akár a kétszeresét is megkövetelhetik minimumként, ezzel kizárva nagyon sok ügyfelet a lehetséges adósok listájáról. Fontos sok helyen továbbá, hogy az illetőnek ne csak bejelentett munkahelye, hanem határozatlan idejű munkaszerződése is legyen.

Ha valamelyik feltétel valamiért nem tartható, a gyorskölcsön igénylője megteheti, hogy adóstársat von be a hitelügyletbe. Az adóstársnak természetesen a bank kritériumainak már maradéktalanul meg kell felelnie. Amennyiben nem áll a rendelkezésünkre olyan adóstárs, akinek van folyószámlája és nincs BAR listán sem, akkor jó alternatíva lehet még, ha külföld felé keresgélünk, odakint ugyanis nem férnek hozzá a magyar adóslistához, így könnyebben juthatunk pénzhez, mint itthon – ráadásul nagyon sokszor még kedvezőbb feltételek mellett is.

Van-e más megoldás ha nincsen folyószámlánk?

Szerencsére van más megoldás is abban az esetben, ha folyószámla nélkül szeretnénk gyorskölcsönt igényelni magunknak, amire Magyarországon egyelőre még csak nagyon kevés pénzintézet nyújt lehetőséget, azonban akadnak kivételek, így például a Provident bank, akik úgy biztosítanak számunkra gyors hitelt, hogy nem kérik sem meglévő folyószámla meglétét, sem újabb nyitását. Mindezt úgy érik el a bankok, hogy az egész hitelügyletből kivonják az elektronikus pénzmozgást, ezáltal már a hiteligénylés is az első lépéstől kezdve személyesen történik. Mindez a gyakorlatban úgy ölt testet, hogy a bank munkatársai a gyorskölcsön igénylőjét felkeresik otthonában, majd helyben megtörténik a hitelbírálat, illetve a szerződéskötés is.

Természetesen a gyorskölcsönhöz ebben az esetben is szükséges jövedelemigazolás, de a bank megelégszik munkáltatói igazolással, nem kell neki folyószámla kivonat semmilyen formában sem, így példának okáért még újabb számlát sem nyitnak nekünk. Mindennek természetesen sajnos ára van, hiszen a bank munkatársai a jövőben az előre egyeztetett, illetve a szerződésben rögzített időpontokban keresi majd fel az ügyfeleket annak érdekében, hogy tegyenek eleget törlesztésüknek. A gyorskölcsön törlesztő-részleteinek kiegyenlítése tehát ebben az esetben személyes formában történik, a bank munkatársának kezébe.

Hogy ez milyen időintervallumon belül történik meg, azt az ügyfél a pénzintézet kirendeltjével minden esetben előre rögzíti, ezáltal akinek kényelmesebb, az akár hetente is törlesztheti gyorskölcsönét. Természetesen ennek a módszernek sajnos komoly ára van, ezáltal nem várnak ránk olyan kedvező feltételek, mintha hagyományos formában, folyószámlás utalással törlesztenénk gyorskölcsönünket, ellenben amennyiben nem rendelkezünk folyószámlával, ez az alternatíva tökéletes ahhoz, hogy mi is igényelhessünk gyors anyagi segítséget.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!