Gyorskölcsön diákoknak

Category: Gyorskölcsönök 2,079 0

Az egyetemi évek ma már nem csak a szülőket, hanem egyre többször a gyerekeket is alaposan megviselik, így nagyon sokan vállalnak például az iskola mellett plusz munkát is.

Rengetegen azonban olyan szakot választottak – például művészek vagy doktorok –, amelyek az iskola mellett annyi extra teendőt felemésztenek, hogy a diákoknak nem marad idejük dolgozni is. Ilyen esetben lehet megoldás a gyorskölcsön diákoknak, aminek igénylése korántsem olyan egyszerű, hiszen a diákoknak nincs állandó jövedelmük, egyszóval a hagyományos hitelkonstrukciókból mondhatni kiestek.

Gyorskölcsönre Van megoldás?

Van megoldás! 18 év felett, de még diákként is lehetnek olyan álmaid vagy kiadásaid, amelyek megvalósításához, illetve fedezéséhez elengedhetetlen egy komolyabb anyagi segítség. Ha te is ilyen problémától szenvedsz, az első és legfontosabb, hogy alaposan és többször is átgondold, hogy milyen típusú hitelre is van szükséged, milyen törlesztő-részletet vagy törlesztési formát tudsz bevállalni, illetve mennyi idő alatt tudod visszafizetni kölcsönödet. Érdemes alaposan átgondolni az egyes ajánlatokat is, hiszen a költségek gyakran nem csak hiteltípusonként, hanem devizanemenként is alaposan eltérhetnek egymástól.

Győződj meg ezen felül arról is, hogy az aktuális anyagi helyzeteden túl a kamatok változása miképpen befolyásolja majd a későbbiekben is a részletek változását.

Folyószámlahitel, avagy a leggyorsabb gyorskölcsön

Diákként az egyik legjobb megoldás lehet a gyors és extra hitelösszeg igényléséhez a folyószámlahitel. Ennek röviden az a lényege, hogy folyószámlád segítségével a hitelkeret erejéig még akkor is fedezheted költségeidet, ha a rendelkezésedre álló valós összeg alapból már nem fedezné azt. Lényegében tehát a folyószámlahitel segítségével egy állandó vésztartalékod lehet, amit akkor és úgy törlesztesz, ha valamilyen juttatás, például ösztöndíj vagy szülői utalás érkezik a számládra.

A folyószámlahitelt ráadásul nem csak bankkártyával való vásárlásra, hanem készpénzfelvételre is használhatod, ezáltal bármire költhetsz belőle, legyen az akár egy drágább iskolai segédeszköz, egy könyv, egy nagyobb bevásárlás, egy hazautazás, vagy éppen egy ferde este a haverokkal. A diákok számára igényelhető folyószámlahitel igényléséhez elegendő, ha rendszeres jövedelmed – például diákmunka –, illetve ösztöndíjad már legalább 3 hónapja saját folyószámládra érkezik. Nagy előnye ennek a hitelformának, hogy nem kell azon aggódnod, hogy miként törleszted a hitelt, ha pénz érkezik a számládra, az törlesztésnek számít, de hitelkeretedig akár újra el is költheted azt az összeget.

A diákhitel is gyors segítséget jelent

Noha szintén nem hagyományos gyorskölcsön, de a diákhitel immáron 2001 óta nyújt gyors segítséget az egyetemi és a főiskolai hallgatók számára ahhoz, hogy rendezett financiális helyzetben végezhessék el tanulmányaikat. A hitelkonstrukció elsődleges célja az, hogy minden egyes fiatal számára esélyt tudjon adni a felsőoktatásban való részvételre, függetlenül attól, hogy az adott diák vagy annak családja milyen anyagi háttérrel, illetve teherviselő képességgel rendelkezik.

Ma már kétféle formáját is megkülönböztethetjük, így van a szimpla diákhitel, ami szabad felhasználású kölcsön, ezáltal igénylője bármire elköltheti, míg a diákhitel2 kizárólag a képzéssel kapcsolatban felmerülő költségek kiegyenlítésére fordítható. A hagyományos diákhitel összegét mindig a tanuló választja, és az igényektől függően lehetőség van általa arra, hogy havonta, vagy akár egy egész fél évre előre, egyetlen összegben kiutalásra kerüljön.

A diákhitel2 ezzel szemben csak azoknak a tanulóknak vehető fel, akik állami részösztöndíjas vagy önköltséges képzésben vesznek részt. Ennek azt összege éppen ezért lényegében a tandíj kifizetésére szolgál, és olyan mint az áruhitel gyorskölcsön, a bank ugyanis közvetlenül az oktatási intézménynek utalja az összeget, amiért cserébe mi elvégezhetjük tanulmányainkat úgy, hogy a tandíjat majd akkor törlesztjük, ha már elvégeztük az iskolát, és dolgozunk.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!