A bankkártya biztosítás – tudja, hogy mit foglal magában?

Category: Bankkártyák 22 0

A mai napig sokan vannak, akik nem tudják, hogy a bankkártyájuk, hitelkártyájuk nemcsak vásárlásra és készpénzfelvételre használható, hanem több, akár ingyenes szolgáltatás is igénybe vehető általuk.

Az egyik ilyen szolgáltatás például az utasbiztosítás.

A bankkártya biztosítás - tudja, hogy mit foglal magában?

Melyik bankkártyához jár utasbiztosítás?

A pénzintézetek alapjaiban három különböző típusú bankkártyát hoznak forgalomba, az egyik az úgynevezett elektronikus, a másik a hitelkártya, a harmadik a dombornyomott kártya. Az elektronikus bankkártyák lényegében az alap számlacsomagok kellékei, és valószínűleg tényleg csak vásárlásra és készpénzfelvételre jók. De ha egy banknál már van folyószámlánk, akkor valószínűleg igényelhetünk hozzá hitelkártyát, és valamilyen dombornyomott kártyát is, amelyeknek mindössze pár ezer forintos éves díja van jó esetben. Az ilyen típusú bankkártyákhoz bármilyen plusz összeg megfizetése nélkül automatikus módon jár a külföldi utasbiztosítás, és egy viszonylag kis összegért pedig belföldi balesetbiztosítást is vásárolhatunk hozzá. Természetesen, mint minden szolgáltatásnak, ennek is megvannak a maga szabályai, tehát külföldre utazás előtt azért nem árt tisztában lenni a pontos feltételekkel, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek minket.

Vigyázat, a bankkártya biztosítás extrém sportokra nem terjed ki!

A bankkártya biztosítás - tudja, hogy mit foglal magában?

Az alapfokú kártyák inkább csak pár napos külföldi utak esetében ideálisak, viszont ha családdal szeretnénk szünidőnket külföldön eltölteni, akkor már biztosan bizonyos összegű kiegészítő szolgáltatások megvételére lesz szükségünk. Az ilyen bankkártya biztosítások nem vehetők igénybe az extrém sportokat űzők részére, ha például raftingolunk, síelünk, snowboardozunk, akkor kiegészítő biztosítás megkötésével kell élnünk.

A bankkártyák plusz szolgáltatásaiként igénybe vehetünk baleset-, utas-, betegség-, valamint poggyászbiztosítást is, egy bizonyos határidőn belüli külföldi utazás idejére. Ezeken kívül asszisztencia szolgáltatás is járhat a kártyahasználat mellé.

Elengedhetetlenül fontos, hogy azon telefonszám birtokában utazzunk csak, amelyet esetleges baj esetén hívnunk kell, mert a szolgáltatást másképp nem tudjuk igénybe venni.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!