Autóhitel 0% önerővel

Category: Autóhitelek 5,044 0

Az internetes hirdetések között többször is találhatunk olyat, amely 0% önerővel kínál autóhitelt. Természetesen sokakban felmerül a kérdés, mennyire lehet egy ilyen ajánlat valós hazánk jelenlegi gazdasági helyzetében. És sajnos logikusan adódik rá a válasz, hogy egyáltalán nem az.

Bár nem is olyan régen a használt autó kereskedők még használtak olyan trükköket, hogy nagyobb vételárat írtak be a hitel szerződésbe, mint az ügyfél által valóságosan megfizetett összeg, ezzel elérték, hogy lényegében 0% önerővel elvihesse az autót az ügyfél, de ezt a trükköt ma már nem veszik be a bankok, így ez a kiskapu is megszűnt.

Autóhitel 0% önerővel

Az autóhitel felvételének feltételei

Tehát, hogy tisztázzuk a helyzetet, aki autóhitelt szeretne felvenni, annak minimum 25 százalék önerő megfizetésével kell kalkulálnia, a jelenlegi szabályozás ezt követeli meg. De az is sűrűn előfordul, hogy a bankok elkérnek akár 40%-ot is, ha használt autó vásárlás a célunk. A pénzintézetek az alapján döntik el, mekkora nagyságú önerőt kérnek el az ügyféltől autóvásárlás során, hogy az ügyfél milyen anyagi helyzetet tud igazolni. Személygépkocsi vásárlás esetén a minimálisan igényelhető összeg az 500 000 forint, ezt az összeget 8 éves korát már túllépett autók esetében hajlandóak a bankok 400 000 forintra csökkenteni. Új forgalomba helyezésű autóknál mindig a listaárból kerül kiszámításra a hitel megkapható összege, míg használt gépkocsik esetében ennek kiszámítására az Eurotax rendszerét használják a bankok.

Autóhitel 0% önerővel

Magánszemélyek autóhitel igénylésekor a futamidő leghosszabb intervalluma 7 év lehet, vállalkozók és cégek igénylésekor ez a 8 évet is elérheti.

Autóhitelt csak olyan 25 és 70 év közötti magánszemélyek vehetnek fel, akiknek igazolható rendszeres jövedelmük van. 25 éves kor alatt, vagy 70 év feletti igénylés esetén a hitelt már csak kezes bevonásával lehet megkapni.

Milyen igazolásokat szerezzünk be autóhitel igényléséhez?

Az autóhitel felvételéhez mindenképpen szükség lesz egy jogosítványra, ha személyesen a hitel igénylőjének nem lenne ilyen okmánya, akkor a bank kérni fogja a gépkocsi leendő vezetőjének bevonását a hitelszerződésbe, mint készfizető kezest. Szükség lesz még az egy hónapnál nem régebbi jövedelem igazolására és legalább két havi friss bankszámlakivonatra. Ha használt autót vásárolunk, kell még az úgynevezett állapotlap is, ezt mind a kereskedőnek, mind pedig a vásárlónak alá kell írnia. A hitel szerződéséhez szükség lesz még az eredetiség vizsgálatra, a forgalmi engedélyre és az autó törzskönyvére is.

Share Button
A hitel-center.hu weboldalon olvasható információk csak tájékoztatást szolgálják. Így azok nem minősülnek a Bankok hivatalos ajánlatának. Kérjük a további információk miatt keresse fel a bank weboldalát vagy személyesen az Önhöz legközelebb lévő bankfiókot, pénzintézményt.

Kapcsolódó hitel ajánlatok és információk

Van véleménye? Szóljon hozzá!